Schade Oud & Nieuw Tiel circa 42.000 euro

Door Jan Bouwhuis op maandag 11 januari 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto. Vernield verkeersbord Grotebrugse GrintwegVernield verkeersbord Grotebrugse Grintweg

TIEL Schade Oud & Nieuw circa 42.000 euro

De schade in de openbare ruimte in Tiel als gevolg van vuurwerk, brandjes en vandalisme rond de jaarwisseling is aanzienlijk hoger dan vorig jaar. Een eerste inventarisatie laat een schadepost zien van 42.000 euro tegenover 23.000 euro vorig jaar.

Grootste schadepost, 12.000 euro, dit jaar is een door vuurwerk vernielde parkeerautomaat op het Taluud. Deze automaat werd kort na Kerst opgeblazen terwijl de beschermkap er al omheen zat. Opvallend is verder dat het aantal opgeblazen afvalbakken meer dan verdubbeld is ten opzicht van vorig jaar, ondanks dat de meeste bakken preventief worden afgesloten. Er zijn 58 bakken vernield tegenover 27 bakken rond de jaarwisseling 2014-2015. Een andere extra schadepost van 1250 euro is een verbrande zitbank in park Vijverberg. In het totaalbedrag is ook schade aan straatkolken meegenomen.

Burgemeester Beenakker roept inwoners op zich te melden bij de politie als zij getuige zijn geweest van de vernielingen rond en tijdens de jaarwisseling. “Ondanks dat de jaarwisseling wat betreft de openbare orde relatief rustig is verlopen, is er toch veel schade aangericht in de aanloop naar en tijdens de jaarwisseling. Niet alleen aan gemeentelijke eigendommen, maar ook aan particulier bezit. Het steeds zwaarder wordende, illegale vuurwerk lijkt een belangrijke veroorzaker. Naast dat het voor overlast zorgt is het ook enorm zonde van het geld dat we met elkaar hiervoor betalen. Hopelijk zijn de daders te achterhalen, zodat de schade op hen verhaald kan worden. Wat betreft het zware illegale vuurwerk roep ik ouders van jongeren en andere inwoners op om zich bewust te zijn van de risico’s. Niet alleen vanwege de schade die dit aanricht in de openbare ruimte, maar zeker ook van de risico’s op lichamelijk letsel.’

zie ook: http://detielenaar.nl/opinie/roer-moet-om

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights