Start aanleg Waterplein Vogelbuurt

Door Jan Bouwhuis op donderdag 27 augustus 2015, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto. Start aanleg Waterplein Vogelbuurt Tiel.

Het is zover: in opdracht van de gemeente en Waterschap Rivierenland begint aannemerscombinatie Waardenburg uit Tiel maandag 31 augustus 2015 met de aanleg van het waterplein in de Vogelbuurt. De werkzaamheden zijn naar verwachting aan het einde van het jaar klaar. De aanleg van het waterplein is het sluitstuk van het toekomstbestendig maken van de Vogelbuurt en één van de maatregelen uit het programma ‘Tiel-Oost droger en mooier’. In dit programma werken gemeente en waterschap samen met de inwoners aan een aantrekkelijke en leefbare wijk waarin ‘leven met water’ voor nu en in de toekomst werkelijkheid is. Het ontwerp van het waterplein, gemaakt door de Urbanisten, is tot stand gekomen met inbreng van de inwoners van de Vogelbuurt en leerlingen van de naastgelegen basisschool De Achtbaan. Het waterplein is in droge tijden een uitnodigende plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen spelen.  Er is een sportveld en een baan voor alles op wieltjes en er komen eilandjes. Uiteraard komen er bankjes, prullenbakken, verlichting en zelfs appelbomen. Als het regent vangt het plein in diverse bassins het regenwater op van het schoolplein en nabije omgeving, waarna het langzaam de grond in zakt. Bij een zeer forse regenbui loopt het centrale deel, dat wordt ingericht als een sportveld, ook onder water. Het is dan tijdelijk een soort ondiepe vijver. Het water wordt geleidelijk afgevoerd via de hemelwater afvoer naar de Spoorsingel.  De aanleg van het waterplein wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Gelderland in het kader van Impulsgelden en Future Cities. De toren van de oude kerk is ondertussen wegbezuinigd.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights