15 juli 2015. Herinrichting Waalkade nabij voetveer.

Door Jan Bouwhuis op woensdag 15 juli 2015, geplaatst in Openbare ruimte, Foto. Tiel, 15 juli 2015Er is begonnen met een herinrichting van de Waalkade nabij het voetveer. Fiets- en wandelpaden worden aangelegd en de dukdalven verdwijnen.De provincie Gelderland heeft al op 11 juli 2014 een bijdrage beschikbaar gesteld van maximaal € 175.000,- ter verbetering van de kwaliteit van de langzaamverkeerroute Veerweg-Veerpont-Waalkade-Waterpoort. Zij gaat hierbij uit van gemeentelijke cofinanciering. De investering moet wel dit jaar gedaan worden, anders vervalt de subsidie van de provincie. De gemeentelijke bijdrage aan dit project bestaat uit de routing naar de Agnietenhof (de A-tjes) en de aanschaf van de nieuwe veerpont. Ook wordt de Veerweg als route naar de veerboot heringericht. Zo komen er aan beide zijden van de Waal mobiele wachthuisjes om te schuilen bij slecht weer. Hierdoor worden reiscomfort en veiligheid verbeterd. De investering wordt weliswaar gedekt uit de inmiddels toegekende en ontvangen provinciale subsidie, maar de raad moet hiervoor een krediet beschikbaarstellen.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights