Vlindertuin Tiel in de race voor Appeltje van Oranje van het Oranjefonds. U kunt helpen door te stemmen!

Ieder jaar reikt het oranjefonds drie Appeltjes van Oranje uit. Die drie prijzen bestaan uit een bedrag van elk 25.000 euro en een door prinses Beatrix gemaakt bronzen beeldje. Koningin Maxima reikt de drie prijzen uit. De uitreiking zal in oktober 2023 plaatsvinden. Het Appeltje van Oranje is een prijs voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij onze samenleving.

Het moeten initiatieven zijn die buurtbewoners echt met elkaar verbinden. Initiatieven voor en door buurtbewoners, die contact stimuleren tussen buren, die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten , bijvoorbeeld omdat hun leefwerelden flink verschillen. TielCentrumXL heeft op dit terrein zijn sporen en dus de prijs voor Vlindertuin De Zindering wel verdiend. Maar of de stichting hem ook krijgt, hangt van u af. Dat stemmen moet u wel doen voor zaterdag 10 juni middernacht.

Stemmen kan via de link: https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/impact-vlindertuin-de-zindering?fbclid=IwAR18E0DfA47qHsMwEKqbME0zg1W1coxz9runyukr9mB-d3Y1CA4IgXpeFaw

U komt dan op een stempagina. Daar kunt u ook een promofilmpje bekijken en u vindt de motivatie waarom TielCentrumXL meent in aanmerking te komen voor deze prestigieuze prijs. Voor het geld heeft het boegbeeld van TielCentrumXL, Gera van der Leun goede bestemmingen. Er liggen tal van plannen om Tiel nog mooier en het samenleven prettiger te maken.

Een voorbeeld van ‘verbinden’ is het bezoek van cursisten van de inburgeringscursus gegeven door het ROC Volwassenenonderwijs, onderdeel van ROC Rivor aan de tuin.
Hoewel heel veel goed gaat is er soms ook tegenslag: de waterpomp in de gracht welke via een ondergronds systeem water geeft aan de Vlindertuin werkt de laatste tijd niet goed wat vooral in deze droge tijd heel veel ‘handarbeid’ oplevert.

Donderdag is geprobeerd om met behulp van een duiker en een hogedrukreiniger de pomp weer aan de gang te krijgen. Helaas nog niet gelukt en waarschijnlijk moet de pomp vervangen worden.

Bent u overigens kortgeleden in de Vlindertuin geweest. Hij is nu wellicht op zijn mooist. Er bloeien heel veel planten. Het is een lust voor het oog. Als je geluk hebt kun je een vlinder, zoals deze Koninginnenpage treffen en een foto van maken.

Zie ook:  https://detielenaar.nl/nieuws/2021/09/veel-enthousiasme-en-waardering-bij-officiele-opening-vlindertuin-de-zindering-tiel/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights