Dijkversterking Stad Tiel wordt zichtbaar

Vooral de laatste maand worden de werkzaamheden van de dijkversterking steeds meer zichtbaar. Na het onthullen van de bouwborden in februari is de bouwplaats aan de Hertog Arnoldstraat verder ingericht door de aannemer FPH Ploegmakers.

Video:

 

 

9 februari 2023

De aannemer verzorgde 9 februari voor bewoners een mogelijkheid om op de Ophemertsedijk en kijkje te nemen. Vooral van bewoners van de Kwelkade waren er vragen over de toekomstige hoogte van de dijk. Met piketpaaltjes waren deze aangegeven. De nieuwe kruin komt ongeveer 50 cm boven de huidige.

22 februari 2023

22 februari zijn de eerste damwanden nabij de bouwplaats aangebracht

Wegens verwacht hoogwater zijn in plaats van bij het Inundatiekanaal in de week van 14 maart via de haven loswal stalen damwanden aangevoerd. Een deel is op het voormalig terrein Dijkhuizen opgeslagen voor gebruik aan de Echteldsedijk.

23 maart 2023

Donderdag 23 maart was er een kijkmiddag bij de werkzaamheden aan de Ophemertsedijk. Daar worden damwanden aangebracht en twee systemen toegepast: de standaard methode trillend en een drukkend systeem. Het drukkend systeem gaat trager maar veroorzaakt minder schade aan de omgeving. Dit systeem wordt in hoofdzaak nabij Bellevue toegepast om daar schade te voorkomen. Door de overlast is Grand Cafė Bellevue tot augustus gesloten. Dan is het fiets en looppad aan de Waalzijde aangebracht en het terras aaneengesloten aan het gebouw.

2e helft september, na Appelpop, gaan de werkzaamheden aan het Waalfront van start. Op 13 april is er in Zinder een voorlichtingsbijeenkomst.

 

Fotoalbum met een terugblik

 

zie ook: https://detielenaar.nl/nieuws/2023/02/dijkversterking-stad-tiel-officieel-van-start/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights