Nieuws uit Tiel, editie 27 augustus 2022

in deze editie:

– Cruyffcourt

– drukte voetveer

– extra pompen gracht

– nieuwe ‘pollers’ promenade

– kinderboerderij Walstede

Opening watertappunt Cruyffcourt Tiel-West

Tussen het sporten door even een flesje water tappen. Dat kan op het Cruyffcourt in

Tiel-West. Zaterdag 20 augustus is het watertappunt officieel in gebruik genomen door Rolvo Manuhutu samen met de jeugd. De opening was voorafgaand aan het slotevent van een week lang gratis culturele en sportieve workshops voor kinderen van 8 t/m 15 jaar.

In Tiel-West wordt samengewerkt met inwoners aan het realiseren van plannen en ideeën uit het wijkplan. Het watertappunt is één van de ideeën. Water is gezonder en goedkoper dan andere drankjes. En je kunt elke keer je eigen flesje of bidon opnieuw vullen waardoor er minder zwerfval is.

Alle kinderen die mee deden aan het slotevent kregen een waterbidon met muziekje van de organisatoren van de culturele en sportieve week: Zinder Educatie, Mozaïek welzijn en de gemeente Tiel. Na afloop van het evenement ruimden de kinderen onder aanvoering van vrijwilligers van Tiel Tip Top het Cruyffcourt weer helemaal op.

Vuelta drukte op voetveer Pomona

Voetveer ‘Pomona’ over de Waal tussen Tiel en Wamel deed zaterdag 20 augustus goede zaken. Velen gingen ‘naar de overkant’ om de Vuelta renners op de Van Heemstraweg voorbij te zien komen. De tweede etappe van La Vuelta 2022 voerde door het Land van Maas en Waal en via de PWA brug naar de Betuwe.

Extra pompen tbv Stadsgracht water

In verband met de lage waterstand van de Waal zet Waterschap Rivierenland in de Haven extra pompen in om de stadsgracht van water te voorzien.

 

Pollers Promenade worden vernieuwd

De huidige pollers (beweegbare palen) welke het Promenadegebied afsluiten zijn verouderd en functioneren niet meer goed. Vooruitlopend op de rioolvervanging en herinrichting worden op 7 plaatsen nieuwe aangebracht. De werkzaamheden worden tussen 26 september en 2 december uitgevoerd. De planning is onder voorbehoud.

Kentekenherkenning.

De nieuwe palen worden uitgerust met kentekenherkenning. Camera’s controleren of voertuigen een ontheffing hebben. Het systeem van toegangspassen komt te vervallen. De bestaande toegangstijden blijven voorlopig ongewijzigd.

Autoluwe binnenstad
Het plaatsen van de pollers sluit aan bij het voornemen van de gemeente om in 2024 een autoluwe binnenstad te hebben met meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Alleen mensen met een vergunning kunnen met hun auto de stad in. Het doel is om zo het centrum van Tiel aantrekkelijker te maken om te wonen, werken en winkelen.

 

Mobiele kinderboerderij op Walstede

Roels Beestenboel mobiele kinderboerderij uit Ingen was eerder deze maand op bezoek bij woonzorgcentrun Walstede aan de Konijnenwal. Welzijnsmedewerker Jolanda Simon van Walstede had dit voor de eerste maal georganiseerd en dit werd door de ouderen bijzonder op prijs gesteld.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights