Veteranenontmoeting Tiel

Op initiatief van de Tielse gemeenteraad organiseerde gemeente Tiel, in nauwe samenwerking met de veteranenverenigingen in Tiel, voor de derde keer een bijeenkomst voor veteranen uit de gemeente Tiel bij de St. Maartenskerk. De middag begon met hijsen van de vlag bij het Veteranenperk in de stadstuin door de heer Van Keulen (geboren augustus 1923) en de heer Van Gelder (geboren augustus 1925), zij behoren tot de oudste nog in leven zijnde veteranen in Tiel. Daarna een welkom door burgemeester Hans Beenakker en een korte toespraak door Dennis Wijers, een Tielse veteraan die zijn ervaringen deelde. Voor de afsluitende maaltijd ‘blauwe hap’ was er een concert van de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers o.l.v. kapitein Lute Hoekstra.

Na twee jaar weer een ontmoeting
De Tielse veteranenontmoeting kon na twee (corona)jaren weer plaatsvinden. In plaats van de ontmoeting werd in 2020 een penning aan alle veteranen toegestuurd. In 2021 onthulde gemeente Tiel op 26 juni, Nationale Veteranendag, een Witte Anjerperk in de stadstuin aan de Ambtmanstraat in Tiel. De witte anjer is het symbool van de Nationale Veteranen. Met de aanleg van dit perk, een initiatief van de Tielse gemeenteraad, eert de gemeente de 220 lokale veteranen uit Tiel en omstreken en spreekt zij haar waardering en respect uit voor hun inzet.

zie:  https://detielenaar.nl/nieuws/2021/06/bijeenkomst-bij-witte-anjer-perkje-in-stadhuistuin-tiel-op-nationale-veteranendag/

Fotoalbum. Klik op een foto voor een vergroting

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights