Succesvol besluit actie Historisch Tiel

Zaterdag 12 juni kregen spaarders van het plaatjesboek “Historisch Tiel” de gelegenheid om ontbrekende plaatjes te bemachtigen. Vanwege corona kon het echte geen echte ruilmiddag zijn zoals bij Jumbo-acties elders in Nederland wel gedaan was.

Geheel volgens de coroa-regels werden gedurende de middag ieder kwartier 10 mensen binnengelaten in de zaal van het regionaal archief.

Corona-proof
De spaarders moesten zich tevoren inschrijven via de website van de Oudheidkamer. Ze stonden zaterdagmiddag ieder tijdsblok weer te popelen voor de deur van het Regionaal Archief. Daar werden ze in de hal eerst welkom geheten, gewezen wordt op de Corona regels en ze kregen de procedure wordt uitgelegd. Midden in de zaal van het archief stonden tien grote tafels. Achter elke tafel stond een vrijwilliger van de Oudheidkamer. Er waren vijf grote tafels met stapeltjes van de plaatjes met nummers 1 t/m 150 en vijf grote tafels met de plaatjes met nummers 151 t/m 300, alles op nummervolgorde. Alle tien de aanwezigen konden dus terecht aan een tafel en maximaal eenmaal van tafel wisselen. Op die manier werd het geloop beperkt en kon de anderhalve meter regel in acht genomen worden. Spaarders konden vervolgens het regionaal arcief via de achteruitgang het pand verlaten.

Monnikenwerk

Om de enthousiaste spaarders van hun felbegeerde plaatjes te kunnen voorzien had de Oudheidkamer van Jumbo acht dozen gekregen met in iedere doos 1800 zakjes met daarin vier plaatjes. Dezelfde verpakking die eerder bij de kassa weggegeven werd. Er zat niks anders op dan alle zakjes open te scheuren en de plaatjes te sorteren om de hierboven beschreven opstelling te kunnen realiseren! Een enorme klus en monikkenwerk! Alleen al door de handen van bestuur en leden van de oudheidkamer zijn 57.600 plaatjes gegaan! Els Holleman stond zaterdagmiddag achter één van de tafels en vertelde bijvoorbeeld dat ze ruim twee dagen aan het uitpakken en sorteren was geweest, zelfs met de hulp van twee vriendinnen! Maar ook Jumbo Westlede was enthousiast aan het sorteren geweest, er waren dus wel voldoende plaatjes.

Succes
Al met al was de actie Historisch Tiel een groot succes. Er werden in totaal ruim 6000 lege boeken weggegeven. Op facebook werd er zelfs een eigen pagina voor geopend die al gauw meer dan 400 volgers had en waar vele oproepen om dubbele plaatjes voorbij kwamen. Verder zag de Oudheidkamer haar ledental groeien en spraken vele mensen elkaar bij de kassa of op straat aan om naar dubbele plaatjes te vragen. Tiel is een oude stad met een rijke historie. Gelukkig waren er vele historische afbeeldingen van Tiel voorhanden. Als het album compleet is dan is het een mooi historisch overzicht met fraaie illustraties!

Galerij: klik op de foto voor een vergroting

zie ook:   https://detielenaar.nl/nieuws/2021/04/onze-historisch-tiel-rechtbank-bij-het-rundvlees-in-jumbo/

Zelf iets schrijven over de actie Historisch Tiel of over een ander onderwerp? Laat het ons weten, wie weet bent u onze volgende gastredacteur!

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights