Lingecollege Lyceum wijkt voor eindexamen uit naar Van der Valk Hotel Tiel

Op maandag 17 mei beginnen landelijk de centrale examens van het voortgezet onderwijs. De leerlingen van vwo en havo van het Lingecollege Lyceum doen die examens op een ongebruikelijke plaats, namelijk in Hotel Van der Valk.

Zij hebben dit jaar een moeilijk schooljaar gehad met alle coronabeperkingen op sociaal gebied, afstandsonderwijs (per computer) en hybride onderwijs (deels op school en deels via de computer). Daarnaast waren er flinke bouwwerkzaamheden op de Heiligestraat, waardoor de school met tijdelijke huisvesting had te maken. Nu komt daar als klap op de vuurpijl nog bij, dat tegenover de school – op het Beursplein Rivierenland (het vroegere NUON-gebouw) – heiwerk verricht gaat worden vanaf W22 voor de daar te bouwen appartementen. Om die reden is er voor gekozen om het hele examen (alle drie de tijdvakken, dus van 17 mei tot begin juli) naar Van der Valk te verplaatsen. De leerlingen hebben op dinsdag 11 mei al mogen testen en zijn opgetogen.

Niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor de docenten van het Lingecollege Lyceum was het een loodzwaar jaar. Begeleiding, les op afstand, examentoetsing en extra maatwerk leverden veel kopzorgen op. Nu komt daar nog een bijzondere logistieke operatie bij, omdat zaken als op tijd aanleveren van opgaven, surveillance en dergelijke op een bijzondere wijze moeten worden georganiseerd. Voor die zaken zijn de afdelingsleiders Rob Knoben (havo) en Wya van Bijnen (vwo) verantwoordelijk.

Hoofdzaak is nu, dat de leerlingen – behalve door examenstress – niet door extra zorgen gehinderd worden. Na een bijzonder moeilijk jaar wacht hen nu een bijzonder examen. Alle succes wordt hun daarbij gegund. De optimale omgeving om toch nog een topprestatie te leveren is in elk geval aanwezig.

update: examen nederlands en biologie 18 mei

zie ook:  https://detielenaar.nl/opinie/2021/04/hoogste-tijd-verbouwing-van-lingecollege-lyceum-tiel-nadert-voltooiing/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights