Week van de Psychiatrie Tiel – deel 5 het Inloophuis

De jaarlijkse week van de psychiatrie is dit jaar van 22 tot en met 26 maart. Eerder deze week begonnen we met een serie artikelen hierover. Dagelijks belichten we één van de deelnemers, allen organisaties die actief zijn op het gebied van psychische / psychiatrische problemen in Tiel. Vandaag het Tielse Inloophuis.

Het Inloophuis
Op zoek naar een rustige plek om even op adem te komen of een krantje te lezen? Of gewoon gebruik te maken van een wifi-verbinding en van een computer om te internetten? Een goede maaltijd? In het Inloophuis is het gezellig en word je met een glimlach en goede bak koffie of thee ontvangen door de gastvrouwen of gastheren!

Het inloophuis biedt het volgende programma:

Maaltijden:
Elke maandag en woensdag om 12.30 uur (E. 3,50 – max 20 personen tevoren reserveren)
Elke zaterdag vanaf 12.00 uur soep en tosti’s (E. 0,50)
Eens in de maand op vrijdagavond – Special Meal (17.00 uur, E. 5,50 tevoren reserveren)

Creatief:
Elke dinsdagmiddag, wenskaarten maken. (Deze worden voor E. 1,– verkocht, de opbrengst is voor het inloophuis.)
Afwisselend op vrijdagmiddag: schilderen, vilt, handwerken etc.

Spel:
Vrijdagmiddag om de week, kaartclubje
Afwisselend op vrijdagmiddag bingo, sjoelen, rummikub etc.

Bewegen:
Donderdag, stoelyoga (10.45 uur, E. 3,– per les incl. Koffie/thee)

Daarnaast maakt het inloophuis van bijzondere dagen iets bijzonders. Bijvoorbeeld feestdagen of het sinterklaasfeest, maar het kan ook een voetbalkampioenschap zijn.

Vanwege de corona regels is het Inloophuis helaas tijdelijk gesloten. Zij kunnen alleen een beperkt aantal gasten op uitnodiging ontvangen. Als u hiervoor in aanmerking wilt komen kunt u bellen of een tekstberichtje sturen naar 06-16060164. Het inloophuis doet natuurlijk wel mee aan de week van de psychiatrie.

In het Inloophuis is iedereen welkom voor gezelligheid, informatie of een goed gesprek. Iedereen heeft immers wel eens zin in een praatje, een ontmoeting met een ander: gezellig kletsen over van alles en nog wat, praten over dingen die je meemaakt of vertellen over dingen die je tegenzitten.. Je kunt er ook rustig de krant lezen of een spelletje doen. Daarnaast organiseren ze veel activiteiten waaronder twee keer per week een goede maaltijd voor weinig geld. Iedereen is welkom.
Op youtube staat een presentatie van het inloophuis om een indruk te krijgen van hun werk.

Het Inloophuis is ook een project van het Diaconaal Centrum Tiel waarin drie Tielse kerken samenwerken. Het is opgericht vanuit de overtuiging dat mensen mensen nodig hebben. Meer informatie vind u op de website van het Diaconaal Centrum Tiel. Het inloophuis vindt je op het adres Dr. Schaepmanstraat 23 te Tiel, in de voormalige Gereformeerde Kerk. 

 

zie voor de heropening inloophuis in 2018:  https://detielenaar.nl/nieuws/2018/10/nieuwe-stek-inloophuis-tiel-bevalt-prima/

Zelf iets schrijven over dit onderwerp, of over een ander onderwerp? Laat het ons weten, wellicht bent u onze volgende gast-redacteur.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights