Duckrace op corsozondag 22 september

Op corsozondag 22 september wordt een nieuw element aan het Fruitcorso toegevoegd: de Duckrace Tiel. De organisatie is in handen van De Ronde Tafel. Deze serviceclub wil geld ophalen voor het Jeugdfonds sport & cultuur om jongeren aan het sporten te krijgen of te kunnen genieten van cultuur. Een deel van de opbrengst gaat naar het Fruitcorso. Doel is de gele badeendjes te verkopen voor 2,50 per stuk, die corsozondag om 14.30 uur in de Tielse gracht gedeponeerd worden. Met de Duckrace zijn vele prijzen te winnen, die geschonken zijn door ondernemers. Voorzitter Mike van Noord: ,,Het is een mooi initiatief om jongeren uit gezinnen, die niet veel geld hebben, te stimuleren te sporten of naar cultuur te gaan. Verder willen we maatschappelijke doelen uit Tiel steunen. We zitten nu op 1600 eendjes, we mikken op 5000. En volgend jaar nog veel meer.’’ De eendjes kunnen onder meer tijdens Fruitcorso gekocht worden.

In 1996 en 1998 is er ook een Duckrace gehouden in de Tielse stadsgracht.

1998

1996

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights