Geen reden tot zorg over vloer parkeergarage WLP Tiel

Gemeente Tiel laat weten dat er geen reden tot zorg is over scheuren in de vloer van parkeergarage Westluidense Poort.

Op de -4 vloer van de parkeergarage zijn scheuren zichtbaar. De scheuren zijn eenvoudig te herstellen en dicht te maken met een speciaal soort hars. Parkeren van auto’s en motoren is gewoon mogelijk.

Dat de vloer op sommige plekken scheuren vertoont is normaal en zelfs voorspelbaar. Dat komt omdat beton krimpt. Bij de parkeergarage speelt daarnaast ook dat de rivier dichtbij stroomt. Hierdoor staat er grote druk op de vloer. Hiermee is rekening gehouden in de constructie.

VolkerWessels monitort de gehele parkeergarage, waaronder ook de vloeren. Dat gebeurt maandelijks en staat in het onderhoudscontract. Als het nodig is, injecteren zij de scheuren met een speciaal soort hars. Het injecteren hebben zij in de winters van 2017 en 2018 gedaan. En het is niet uit te sluiten dat het nog een keer moet gebeuren.

Wethouder Frank Groen: “Ik merk dat sommige mensen ongerust zijn over de parkeergarage. De scheuren zien er natuurlijk niet fraai uit, maar er is geen reden tot zorg. De parkeergarage is gewoon te gebruiken. Ook de -4 vloer.”

Het onderwater storten van de 125 cm dikke keldervloer december 2015

zie ook:  https://detielenaar.nl/nieuws/2016/01/keldervloer-cultuurcentrum-westluidense-poort-wlp/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights