Lingecollege Tiel denkt mee over duurzaam Fruitcorso

Ruim honderd brugklassers (mavo-havo-vwo) van RSG Lingecollege in Tiel zijn de afgelopen weken in de ban geraakt van het Fruitcorso. En dan met name over de vraag op welke manier het Tielse evenement duurzamer gemaakt kan worden. Dat was namelijk de opdracht, die door de Technasiumleerlingen in teams werd uitgevoerd. De resultaten waren even indrukwekkend als verrassend. De leerlingen (12-13 jaar) hadden een sterkte-zwakte analyse gemaakt en in een zelfgemaakte poster tal van voorstellen verwerkt. Zo werd er aandacht gevraagd voor een milieuvriendelijker lijmsoort, geen rondje meer rijden gezien de co2-uitstoot van tractoren, alleen nog maar elektrische auto’s in de stoet enz. Bestuurslid Fred Eggink beoordeelde namens Stichting 4-Stromenland, samen met twee docenten, alle 35 inzendingen en was onder de indruk: ,,De leerlingen hebben zich er enorm in verdiept en kwamen met fantastische ideeën. Natuurlijk zijn ze niet allemaal bruikbaar, maar met een aantal gaan we zeker aan de slag. We zijn net bezig om een flinke slag te maken op dit gebied, dus dit project was wel heel goed getimed.’’

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights