Bridgen voor je plezier en het goede doel

Voor de 24e keer organiseerde de Lionsclub Tiel zaterdag 10 november de Draaiorgelbridgedrive. 86 paren kwamen naar de ruime schoolkantine van het Lingecollege aan de Teisterbantlaan voor een gezellig dagje Bridge en om bij te dragen aan de geldinzameling voor het goede doel.

Bij het naar huis gaan was nog niet precies bekend hoeveel de 170 bridgers voor de goede doelen bij elkaar gebracht hadden. Zeker is wel dat het bedrag flink meer dan 5000 euro is. maar liefst vier goede doelen profiteren er dit jaar van. Nieuw was dat vertegenwoordigers van de organisaties hun waarde cheque overhandigd kregen aan het einde van de bridgedag.

De eerste gelukkige was het inloophuis. Han Peer, coördinator van het inloophuis, mocht met een van de vrijwilligers van het huis, waar iedereen zonder kloppen binnen kan lopen, een cheque voor maar liefst 50 kerstpakketten voor de vaste bezoekers van het inloophuis in ontvangst nemen. Het inloophuis richt zich speciaal op inwoners uit Tiel en de regio, die behoefte hebben aan contact, aandacht en een passende tijdsbesteding. Enkele malen per week kunnen bezoekers er voor een bescheiden vergoeding van een heerlijke warme maaltijd genieten. Het inloophuis is kortgeleden verhuisd naar een deel van de bijgebouwen van de vroegere Gereformeerde Kerk aan de Dr. Schaepmanstraat in Tiel. Het inloophuis bestaat dit jaar 30, jaar en wordt al 25 jaar gesponsord door de Lions.

Nieuw is dit jaar de sponsoring van het ‘Buren Toen’ Theater. Elke drie jaar wordt een gebeurtenis of fase uit de indrukwekkende geschiedenis van het Oranjestadje nagespeeld tijdens een indrukwekkende theaterproductie in de open lucht. Het kostbare spektakel is iedere keer een groter succes, maar levert het bestuur ook behoorlijk wat geldzorgen op. De bijdrage van 1500 euro die de club zaterdag van de Lions kreeg, zal besteed worden aan de deelnemende jeugd en maakt die geldzorgen wat lichter. Mark Hofman en Bram Broekman, van de ‘Buren Toen’ organisatie namen de prijs in ontvangst. Zij bepaalden ook wie van de bridgers mag gaan genieten van het geheel verzorgde Viparrangement voor twee personen voor een van de voorstellingen in september 2019. De Lionsclub bezint zich op mogelijkheden om ‘Buren Toen’ het komende jaar nog op andere wijze te steunen.

Ook de stichting Klesteo kreeg dit jaar een cheque van maar liefst 1500 euro. Klesteo zamelt in het witte nevengebouw bij de vroegere veiling,aan de Spoorstraat 1, kleding en speelgoed in en geeft dit gratis door aan bezitters van een voedselbankpas of mensen die verwezen worden door een hulpverlener. Caroline van der Linden van Klesteo, die de cheque dankbaar in ontvangst nam, schetste de werkwijze van de stichting, en riep iedereen op om goede bruikbare spullen naar Klesteo te brengen. Voor de 1500 euro van de Lions gaat Klesteo onder meer winterjassen en ondergoed kopen voor kinderen. Daar is dringend behoefte aan. Meer info: www.kledingbanktiel-eo.nl

Het laatste stukje van de opbrengst van de drive besteden de Lions aan het organiseren en betalen van het vervoer van mensen met een beperking naar een concert dat voor hen ieder jaar in De Vereniging in Nijmegen georganiseerd wordt. De organisatie van de drive was in goede handen van Ben Plug en Henk van Toorn

De Draaiorgelbridgedrive staat bekend als een van de gezelligste bridgedrives in de wijde regio. Veel deelnemers komen al jaren op rij naar de Teisterbantlaan. De opbrengst is hoog omdat naast het inschrijfgeld van de deelnemers, het evenement ook gesponsord wordt door verschillende ondernemers. Zij zorgen niet alleen voor een prachtige prijzentafel voor de prijswinnaars en de verloting maar ook voor de ingrediënten voor de uitstekende restauratieve verzorging. Natuurlijk zorgt ook de zelfwerkzaamheid en creativiteit van de actieve Lionsclub er voor dat vrijwel alles naar de goede doelen gaat.

De winnaars met de hoogste score tonen trots de gewonnen wisselbokaal, een miniatuur van draaiorgel De leeuw.

Bij het verlaten van de lingecollege kreeg iedereen een hanige opvouwbare tas.

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights