Toon Hermans Huis Tiel heeft eigen fitnessruimte

“Het ToonHermansHuis in Tiel (THHT) voorziet duidelijk in een behoefte. Vanaf de start begin 2015 ontvangen we veel gasten. Per dagdeel bezoeken gemiddeld 12 gasten, die te maken hebben met kanker, het huis. We hebben een uitgebreid aanbod aan activiteiten en lezingen maar gasten komen ook voor een gesprek of het ontmoeten van lotgenoten. Ook financieel kunnen we ons aardig redden. Veel organisaties en particulieren hebben zich de achterliggende jaren voor het THH ingezet. Het THH draait zonder subsidie en dan is het een voortdurende zorg, ondanks dat we helemaal draaien op vrijwilligers, om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Een belangrijk bron van inkomsten is TOONS Kunstkring. Piet de Bruin, die het initiatief nam voor het oprichten van het THH voor het werkgebied van ziekenhuis Rivierenland is ook de stuwende kracht achter de de jaarlijkse serie kunstlezingen, die steeds meer deelnemers trekken. Recent hebben we het activiteitenprogramma uitgebreid met een fitnessruimte, de Toons Fitnessclub, en het in bruikleen geven van e-bikes aan onze gasten.” Dat alles vertellen Ellen Hoenderop en Cornelie Bierens, die samen de dagelijkse leiding van het THHT in handen hebben.

Fittnesruimte

We ontmoetten de beide dames 13 september tijdens de officiële en feestelijke opening van het nieuwe Fittnessruimte in gebouw de Bron, Lingedijk 58 in Tiel.

Apetrots zijn ze op de nieuwe fittnesruimte. Ellen Hoenderop: “Fitness is een geweldige aanvulling op ons activiteitenprogramma. Sporten is waarschijnlijk niet het eerste waaraan een mens denkt na de diagnose kanker. Maar bewegen na en zelfs tijdens de behandeling kan een positieve bijdrage leveren aan het herstel. Rust roest. Ook wanneer je kanker hebt. Bewegen is goed voor je geest, hart en spieren, het verbetert je conditie en helpt je om het juiste gewicht te houden of te krijgen. Onze gasten kunnen tijdens de openingstijden van het THHT gebruik maken van de professionele fitnessapparatuur. Op woensdagochtend is er van 10 – 12.00 uur een (oncologisch) sportcoach van healthclub Julien uit Lienden aanwezig voor instructie en begeleiding . Daarnaast hebben we nauw contact met de afdeling oncologie van het ziekenhuis Rivierenland. De fysiotherapeuten van deze afdeling attenderen patiënten die de voorgeschreven therapie in het ziekenhuis hebben gevolgd ook op de vervolgmogelijkheden binnen het THHT.

De inrichting van de fitnessruimte, waar een loopbaan, een crosstrainer, een trainingsfiets en een roeimachine opgesteld staan, is mogelijk geworden door een donatie via Roparun van het team van Julien fitnesscentrum. Dat team dat bestaat uit leden van de fitnessclub, familieleden en medewerkers liep de afstand van Hamburg naar Rotterdam voor het goede doel. Het team zamelt op velerlei manieren sponsorgeld in en besloot dat dit jaar met toestemming van de landelijke stichting Roparun te schenken aan het Toon Hermanshuis.

Naast de fitnessapparatuur bood het sponsorbedrag ook nog ruimte voor het aanschaffen van zes e-bikes.

Cornelie Bierens de Haan: “Heel fijn is dat we de fittnesruimte om niet mogen gebruiken van onze huurbaas. Als tegenprestatie mogen de medewerkers van de organisaties die in gebouw De Bron ruimte huren, gebruik maken van de ruimte wanneer het THHT daar gesloten is.

Het THHT is op dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 10 – 17.00 uur. Voor meer info: http://www.thht.nl

zie ook:  https://detielenaar.nl/nieuws/2018/02/gezellig-koffie-drinken-voor-het-toon-hermans-huis-tiel/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights