Eerste Veteranendag Tiel

Zaterdag 16 juni was de eerste lokale veteranendag in Tiel, georganiseerd door de gemeente en op initiatief van de gemeenteraad, samen met de veteranenverenigingen in Tiel.

Zo’n 35 veteranen waren naar de Sint Maartenskerk gekomen. Na het ‘aantreden’ was er een toespraak van burgemeester Hans Beenakker en vertelde Theo Molevelt over zijn ervaringen in Cambodja. De dag is voor de 100 aanwezigen afgesloten met een rijsttafel de zgn ‘blauwe hap’.

Veteranen werden namens de Nederlandse samenleving ingezet in oorlogs- of daarmee vergelijkbare omstandigheden. Daarmee heeft Nederland sinds 1940 ruim 650.000 militairen ingezet tijdens drie oorlogen en bijna honderd vredesmissies. Tijdens de verschillende veteranendagen georganiseerd door de (lokale) samenleving, tonen de samenleving en de Nederlandse overheid hun erkenning en begrip.

In navolging op de jaarlijkse Nederlandse Veteranendag organiseren steeds meer gemeenten een lokale variant van de veteranendag. Hiermee laat de gemeente van dichtbij zien dat ook zij waardering hebben voor het risicovolle werk dat veteranen verrichten in opdracht van de Nederlandse Samenleving.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights