Eerste Betuwse Fruitrally met start en finish in Tiel

Zondag werd voor de eerste keer de ‘Betuwse Fruitrally´ georganiseerd in het centrum van Tiel. De Betuwse Fruitrally vormde de aftrap van het toeristisch seizoen in Tiel, waarbij deelnemers in de vorm van een Cars & Coffee, gevolgd door een autorit van ca. 60 km, konden genieten van de prachtige Betuwe.

tekst gaat door onder de video:

 

Het was een gezellige drukte. Op zondagochtend stond Het Plein, Varkensmarkt en Kleibergsestraat al vol met oldtimers en bijzondere auto´s. Om 12.00 uur gingen de deelnemers van start voor de autorally. Het startsein werd gegeven door wethouder Henk Driessen, vergezeld door Flipje.

De autorit ging langs de vele boomgaarden, over dijken en door kleine Betuwse dorpen. Onderweg kwamen de deelnemers langs zes stops:.Huize Poelzicht (Kapel-Avezaath), Theetuin Riverlounge, Restaurant Maximaal (Buren), EvM19 (Maurik) Heerlijkheid Eck en Wiel (Eck & Wiel) en Landwinkel de Heus (Zoelen).

In samenwerking met de gemeente werden een aantal mensen die eenzaam zijn, een leuke dag aangeboden. Zij mochten meerijden met een aantal rallyrijders die hun vrije passagiersstoel belangeloos ter beschikking hadden gesteld.

Een deskundige jury, onder leiding van notaris Roland Kok, beoordeelde de meest bijzondere thema auto. Deze eervolle prijs werd gewonnen door Arnold en Gerrie Stolker uit Culemborg en eigenaar van een donkerblauwe klassieker van het merk Lagonda.

De eerste editie van de Betuwse Fruitrally trok veel publiek. Naast een maximaal aantal deelnemers van bijna honderd deelnemers, was er ook veel publieke belangstelling voor dit evenement.

De organisatie was in handen van ondernemersvereniging Hart van Tiel, in samenwerking met Stadspromotie Tiel.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights