Nieuw aandenken 5 oorlogsslachtoffers Tiel

Op de avond voorafgaand aan Kerst op 24 december 1944, werden 5 gijzelaars door de Duitsers gefusilleerd tegen de muur van de Tielse gevangenis. Deze gevangenis stond ongeveer op de plek waar nu het entreegebouw van parkeergarage Westluidense Poort (Rechtbankstraat) staat.

Ter herinnering aan deze gebeurtenis heeft Gradus van Wel, inwoner van Tiel, het initiatief genomen voor een blijvende herinnering hieraan. Op het glas van het entreegebouw is een afbeelding aangebracht van de gevangenis en de vijf namen van deze oorlogsslachtoffers. Dit waren Wim van den Bogaard, Jan Daalderop, Izak Dasberg, Nicolaas Adriaan Oostinga, Chris Weijman.

Op maandag 16 april is de afbeelding aangebracht op de ruit van het entreegebouw.

Burgemeester Beenakker, de heer Gradus van Wel, leerlingen van groep 8 van de Prins Clausschool, het 4 mei comité waren hierbij aanwezig, evenals mevrouw Daalderop, dochter van één van de gefusilleerden.

Een uitgebreid verslag volgt later.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights