Grenspaal polderdistricten Neder-Betuwe en Tielerwaard even? weg

De natuursteen grenspaal met daarop de teksten van de polderdistricten ‘Neder-Betuwe’ en ‘Tielerwaard’ (1838-1982) op de Echteldsedijk / Havendijk nabij Dijkhuizen is sinds enkele weken weg. Het waterschap dat na de fusie’s van polderdistricten en waterschappen beheerder is van de paal heeft deze weg laten halen. In verband met de aankomende sloop van Dijkhuizen is deze historische paal bij de zuivering op Kellen opgeslagen. Oa Peter Schipper en leden van Stichting Stadsherstel Tiel waren er niet gerust op en na enig speurwerk is de paal bij WSRL ontdekt. Omdat de garantie er niet was dat de grenspaal, mogelijk 180 jaar oud, er over enkel jaren nog zou zijn is deze formeel overgedragen aan Stadsherstel. Hij wordt opgeslagen in het Flipje en Streekmuseum en hopelijk weer terug geplaatst als de nieuwbouw op de locatie Dijkhuizen over enige jaren klaar is.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights