Ministerie Volksgezondheid prijst huisartsen en Ziekenhuis Rivierenland

Door Walter Post op zaterdag 27 januari 2018, geplaatst in Nieuws.

TIEL Aan het slot van de E-healthweek kwam secretaris-generaal Erik Gerrits (derde van rechts) van het ministerie van Volksgezondheid vrijdagmiddag naar het ECT in Tiel. De hoogste ambtenaar van het ministerie bleek lovend over de samenwerking tussen ziekenhuis en de Tielse huisartsen. En over de plek die de BeterDichtbij-app daarin heeft, het ging tenslotte om e-health. Alle huisartsen van het ECT gebruiken hem, zodat de patiënt wanneer hij wordt doorverwezen naar de specialist in het ziekenhuis naadloos kan worden overgenomen. Want zij gebruiken dezelfde app.

De BeterDichtbij app is ontwikkeld door Tielenaar Godfried Bogaerts, samen met de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen. Dat is de vereniging van ziekenhuizen niet níet topklinisch of universitair zijn. Ziekenhuis Rivierenland begon in 2016 al met testen, onder meer bij kindergeneeskunde en gynaecologie.

Rob Edelbroek, huisarts en voorzitter Eerstelijns Centrum Tiel vertelde de aanwezigen over de manier arop de huisartsen omgaan met de taakdruk en hoe ze zich organiseren om veel tijd aan hun patienten te kunnen besteden. Daarbij kijken ze nadrukkelijk naar e-health, want de vraag naar zorg groeit en de Tielse bevolking is relatief ongezond. Niet alleen ouderen overigens.

Bestuurder Paul Verploegen van het ziekenhuis vertelde een gezelschap van artsen, patienten, medewerkers van ECT en ZR en de staf van BeterDichtbij over de missie en doelstellingen van het ziekenhuis, en de manier waarop er wordt samengewerkt met de huisartsen en andere zorginstanties -ook gemeenten- aan een gezondere bevolking van de regio. Ook huisartsen en BeterDichtbij kwamen aan het woord. Als slotreactie stelde de secretaris-generaal: “Vernieuwing komt uit de regio, wat jullie hier samen doen, daar mag je trots op zijn. Zo gebeurt het nergens anders in het land. Dit is het soort van samenwerking dat we zoeken en graag elders zouden zien. Hebt u meer van zulke projecten, aarzel dan niet om contact met me te zoeken.”

Op de hoofdfoto huisarts Rob Edelenbroek, voorzitter van het ECT.

Op de tweede foto directeur ECT Martijn Leeflang, bestuurder Paul Verploegen, secretaris-generaal Erik Gerrits, Bert Kleinlugtenbeld, voorzitter van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen in Nederland en Yvonne Snel, directeur SAZ.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights