Start van de renovatie hekwerk en Kapel op de R.K. begraafplaats Tiel

Door Jan Bouwhuis op woensdag 6 december 2017, geplaatst in Nieuws, Historie, Foto.

De renovatie van het monumentale hekwerk en Kapel op de R.K. begraafplaats aan de J.D. van Leeuwenstraat is van start gegaan

Het kerkbestuur H. Suitbertus kon dankzij een bijdrage van de Provincie opdracht geven tot het renoveren van het hekwerk en de Kapel op de R.K. Begraafplaats aan de J.D. van Leeuwenstraat. Vanaf 1836 is het kerkhof in gebruik. Het geplaatste hekwerk was al eerder gebruikt op het toen opgeheven kerkhof “Zandwijk” aan de Grotebrugse Grintweg. De toegangspoort met de tekst “Zalig zijn de dooden die in den Heere sterven” in het hek kwam uit Varik. Niet bekend is wanneer het hekwerk geplaatst is. Na een grondig herstel zal het hekwerk in het voorjaar worden terug geplaatst.

Ook kon het kerkbestuur Suitbertus, ontstaan uit een fusie per 1-1-2010, opdracht geven voor de renovatie van de Kapel. Het metselwerk wordt opnieuw gevoegd, het dak vernieuwd en de originele glas-in-lood ramen opnieuw aangebracht. Deze waren lange tijd opgeslagen in de Dominicuskerk.

Voor de video zie:  http://detielenaar.nl/historie/video-start-van-de-renovatie-hekwerk-en-k…

zie ook:  http://detielenaar.nl/historie/vergeten-kerkhof
 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights