De aanleg van het multifunctioneel wielerpark Tiel

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 3 oktober 2017, geplaatst in Nieuws, Foto.

De hoofdaannemer van het multifunctioneel Wielerpark aan de Schaarsdijkweg is zo goed als klaar. De voorzitters Marco Blom (JvR Batauwers) en Johan Kusters (Weirijders) nemen samen met Christiaan Meeter wat zaken op voor de volgende afbouw fase.

De planning was om het geheel in september 2017 op te leveren. De banen en startheuvel zijn zo goed als klaar, maar het clubgebouw etc moeten nog van start gaan. Recent is met vertraging de bouwvergunning verleent maar de opdracht richting aannemer moet nog plaats vinden. De verwachting is dan ook dat pas begin volgend jaar het gebouw in gebruik genomen kan worden.

De eerste clubwedstrijden gaan in november van start. Er worden wat noodvoorzieningen getroffen om dat mogelijk te maken.

De nationale NFF (Nederlandse Fietscross Federatie) wedstrijd zou op 28 oktober in Tiel georganiseerd worden, maar dat is nog niet mogelijk. Deze wedstrijd gaat naar Assen.

De echte krachtproef komt op 24 maart 2018. Dan worden met 650 deelnemers de Open Gelderse kampioenschappen BMX georganiseerd.

De ontwikkeling van het wielerpark is een initiatief van wielrenvereniging JvR De Batauwers en de Tielse Fietscrossclub (TFCC) De Weirijders. Het wielerpark biedt meer trainings- en wedstrijdmogelijkheden en is daarmee gelijk een oplossing voor de problemen op de huidige voorzieningen waarvan beide clubs gebruik maken. Beide verenigingen hebben samen de omni-vereniging Wielersportcentrum de Betuwe opgericht voor het gebruik en de exploitatie van het park.

Het wielerpark bestaat uit een wielerparcours van 1.500 m lang, een cyclo-cross/mountainbike parcours en een BMX-baan, die voldoet aan de laatste internationale eisen. Op de nieuwe accommodatie zullen beide verenigingen trainen en zullen ook regionale en nationale wedstrijden worden georganiseerd in de verschillende disciplines van de wielersport.

De aanleg van het wielerpark is financieel mogelijk gemaakt door een provinciale subsidie, een bijdrage van de gemeente en een bedrag beschikbaar uit het voormalige project, Tielse Methode.

zie ook:  http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/wielersportcentrum-de-betuwe-tiel-aanleg

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights