Chantal Blaak en Tom Dumoulin eersten in profronde Tiel

Door Bert Leenders op maandag 31 juli 2017, geplaatst in Nieuws, Foto.

De profronde op zondag 30 juli is in alle opzichten geslaagd. Prima weer, veel publiek,een afwisselend programma en een spannende eindstrijd bij heren en dames zorgden voor een aantrekkelijk wielerspektakel. Vooral op het Plein was het druk en vooral gezellig.

De profronde in Tiel was zondag als vanouds een feestje voor iedereen. Uit het hele land kwamen wielerfanaten naar Tiel om hun favorieten van dicht bij te zien. Veel anderen kwamen vooral voor de gezellige sfeer. Ondanks de vakantiepiek en de concurrentie van het Europesche kampioenschap voetbal voor dames wisten de organisatoren toch zo’n 10.000 kijkers naar het centrum van Tiel te trekken. De profronde kenmerkt zich door een vlekkeloze organisatie en talrijke bezoekers die nergens voor problemen zorgen. “Heb jij een politieagent gezien? Ik niet”, merkte oud voorzitter Wim van Rooijen aan het slot van de avond treffend op. De bezoekers concentreerden zich vooral bij de start en finish, het Plein en de Groenmarkt. Op het plein werd na afloop volop gedanst en meegezongen met de optredende artiesten.

De organisatie had vele prominenten van naam naar Tiel weten te halen. Naast Tom Dumoulin, de winnaar van de Italiaande Giro zagen we de winnaar van de laatste etappe in de Tour de France Dylan Groenewegen, en good old Laurens ten Dam. Bij de dames was de Nederlandse top met Chantal Blaak, Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen sterk vertegenwoordigd. Chantal Blaak werd in een nek-aan-nek-race met Annemiek van Vleuten opnieuw eerste. Anna van der Breggen wist met een banddikte voorsprong op haar rivalen derde te worden. Het valt op dat het damesprofessionals ieder jaar weer meer bezoekers trekken. “Nu de gelijke honorering nog”, merkte een toeschouwer, die zichtbaar genoot van de prestaties van de dames, op.
Bij de heren leverden Tom Dumoulin en Laurens ten Dam met hun eerste en tweede plaats een topprestatie. Beiden hadden de dag voor de Tielse profronde nog meegedaan aan de Spaanse wielerklassieker ‘Clásica San Sebastián’ en derhalve vrijwel niet geslapen om op tijd in Tiel te kunnen zijn. Goede derde met een klein verschil op zijn concurrenten werd Dylan Groenewegen.

Meer profronde foto’s op: http://www2.fotobouwhuis.nl/gallery/v/fotos/2017Fotospermaand/07Juli2017/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights