Koninklijke onderscheidingen Tiel

Door Jan Bouwhuis op woensdag 26 april 2017, geplaatst in Nieuws, Foto. vlnr: Dhr. Gerritsen, mevr. de Bie-Wessels, mevr. van Tricht van Gessel en dhr. van Esvlnr: Dhr. Gerritsen, mevr. de Bie-Wessels, mevr. van Tricht van Gessel en dhr. van Es

Ter gelegenheid van Lintjesregen 2017 ontvingen woensdag 26 april een vijftal Tielenaren een Koninklijke Onderscheiding. Zij werden allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Beenakker reikte de versierselen behorende bij de onderscheiding in de raadzaal van Tiel uit. De heer Middag ontving de versierselen uit handen van de burgemeester van de gemeente Culemborg in het stadhuis aldaar. Dit in verband met het feit dat hij vrijwilliger is voor Stad Radio Culemborg.

Mevrouw J.M. de Bie-Wessels (1946)

Mevrouw De Bie zet zich op tal van terreinen in voor het welzijn van ouderen. Onder meer als voorzitter van de Ouderensoos Tiel Noord, bestuurslid van wijkcomité Westroijen, vrijwilliger bij welzijnsorganisatie Mozaïek, de organisatie van de dag van de ouderen, de Tielse Vrijwilligers Organisatie (voorheen UVV), secretaris van de ANBO en voorzitter van de stichting Wijkcentrum Westroijen. Mevrouw C.F. van Tricht van Gessel (1955) Mevrouw Van Tricht is sinds 1979 de drijvende kracht achter zangvereniging Zanglust. Zij vervult de functies van penningmeester, secretaris en vicevoorzitter. Daarvoor was ze secretaris van de voormalige orkesten Manjogita en Akordiona. Ook is zij een trouwe collectant en coördinator in Tiel voor de maag-, lever-, darmstichting.

De heer B. van Es (1948)

De heer Van Es is sinds 1965 vrijwilliger bij het Rode Kruis. Hij is EHBO’er bij evenementen en instructeur Eerste hulp. Daarnaast was de heer Van Es actief betrokken bij het organiseren van een eigen onderkomen aan de Haaftenlaan. Ook zette hij zich in voor fondsen- en sponsorwerving.

De heer G.J. Gerritsen (1946)

De heer Gerritsen is sinds jaar en dag een drijvende kracht binnen voetbalvereniging TEC, zowel bestuurlijk als praktisch zet hij letterlijk en figuurlijk de lijnen uit. Daarnaast is hij zeer betrokken bij de Tielse Vogelliefhebbers Vereniging als tentoonstellings- en ringencommissaris. Voor gymnastiek vereniging Hellas was de heer Gerritsen in het verleden vele jaren intensief actief.

De heer N.S.R. Middag (1969)

De heer Middag is sinds 1989 als vrijwilliger actief voor Stad Radio Culemborg als bestuurslid, technicus, ICT ‘er en dj

Dhr. Middag heeft de onderscheiding in Culemborg ontvangenDhr. Middag heeft de onderscheiding in Culemborg ontvangen

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights