E-waste race start op Margrietschool Tiel

Door Jan Bouwhuis op maandag 20 maart 2017, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL  E-waste race startte maandag 20 maart in Rivierenland op de Margrietschool bij de groep 7/8.
Van 27 maart tot en met 20 april 2017 loopt de E-waste race in Rivierenland. Maandag vond bij de Prinses Margrietschool in Tiel een speciale gastles plaats door Tim Visser en daarmee is de E-waste race geopend! Tien basisscholen nemen het tegen elkaar op om in vier weken zoveel mogelijk kapot klein elektronisch afval (ook wel e-waste genoemd) in te zamelen. Mensen kunnen hun elektronisch afval aanmelden op www.ewasterace.nl. Op een vooraf afgesproken tijd wordt het klein elektronisch afval dan opgehaald door scholieren. Op deze website wordt de score tussen de scholen online bijgehouden. De scholen strijden om een schoolreisje naar NEMO Science Museum in Amsterdam voor de hele klas. De E-waste race is leerzaam en draagt eraan bij dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. Bovendien maakt de E-waste race recyclen leuk en gemakkelijk.

Op de binnenplaats was er door de leerlingen al het nodige gebruikt / afgedankt elektronisch afval verzameld.

Welke scholen doen mee?
De basisscholen die meedoen in Rivierenland zijn: Koningin Beatrixschool in Culemborg, De Morgenster in Geldermalsen, Prinses Margrietschool in Tiel, Tweestromenschool in Heerewaarden, Het Palet en de Rehobothschool in Opheusden, Isandra in IJzendoorn, De Hien in Dodewaard, Prins Willem-Alexanderschool in Echteld en de Sébaschool in Ochten.

De E-waste race in deze regio is een initiatief van Avri en Weee Nederland.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights