Open Kersendagen Wadenoijen

Door Jan Bouwhuis op zaterdag 30 juli 2016, geplaatst in Nieuws, Foto.

WADENOIJEN  De ‘Open Kersendagen’ op zaterdag met stands, muziek, en allerlei activiteiten. Ook was er de prijsuitreiking van de winactie ‘Betuwe Kers’ door Flipje en kersenprinses Nynke Blom met hofdames Marieke Blom en Kim.

Zaterdag 30 juli is voor het eerst de ‘Open Kersendagen’ georganiseerd in de boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen (nabij Tiel). Ook op zondag kan men nog terecht voor dit 2 daags evenement.

Tijdens deze kersendagen waren in de boomgaard tal van activiteiten, zoals: koken en proeven, kersenvlaaien bakken, kersen sorteren op de dis, kraampjes, kedstrijd kersenpitspugen, zingen in de boomgaard  en rondleiding door de boomgaard.

Het initiatief komt voort uit het streven van Stadspromotie Tiel om de stad Tiel alle vier seizoenen als fruitstad op de kaart te zetten. Met de Betuwe Kers, met bijbehorend logo, werd het zomerseizoen ingeluid. De Open Kersendagen vormen het hoogtepunt van het kersenseizoen, waarbij mensen van dichtbij kunnen zien hoe het er in de boomgaard anno 2016 aan toegaat.

Tijdens de Open Dagen kwamen de hoofdprijswinnaars van de Winactie ‘Betuwe Kers’ hun prijs in ontvangst nemen. Uit de landelijke actie, waar maar liefst 13.000 aanmeldingen voor binnenkwamen, waren zij de gelukkige winnaars. De winnaars zijn geworden:  Corrie Vis uit Boskoop, Manouk Tijms uit Beverwijk, Eef Verhoeks uit Tiel, Helmine Dietz uit Gorinchem, Ser van der Ven uit Hendrik Ido Ambacht.

De hoofdprijzen, die werden uitgereikt door Flipje, bestonden uit een luxe kersen verwenarrangement in de Betuwe voor twee personen met twee overnachtingen bij Van der Valk Hotel Tiel, een kilo Betuwse kersen, een bezoek aan het Flipje & Streekmuseum en een goodiebag met FlipPas.  Daarnaast werden er ook vijftig dagprijzen uitgereikt.

De eerste Open Kersendagen trokken circa 2.000 bezoekers over beide dagen (zaterdag 30 en zondag 31 juli).

zie ook: http://detielenaar.nl/nieuws/kersen-van-flipje-tiel-voor-frans-duijts
 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights