fietsverkeersexamen in Tiel

Door Jan Bouwhuis op donderdag 9 juni 2016, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL  Donderdag deden 700 kinderen mee aan het jaarlijkse fietsverkeersexamen, dit jaar voor de 24e maal. Het fietsverkeersexamen voor de basisscholen wordt georganiseerd door Thea Pas, voorzitter van de Projectgroep Minder Verkeersslachtoffers Tiel, namens de Gemeente Tiel.

Het idee begon 24 jaar geleden te broeden bij Thea Pas en er werden plannen gemaakt. Eerst startte zij met het organiseren van fietskeuringen. Vervolgens zijn alle directeuren van de deelnemende scholen in Tiel bijeen geroepen om te praten over de verkeersveiligheid van het jonge kind waaruit dit initiatief is ontstaan.

De organisatie is in handen van de “ Projectgroep Minder Verkeersslachtoffers” gemeente Tiel en een nauwe samenwerking met de Politie. Deze verleent zijn medewerking door een gedeelte van de binnenparkeerplaats van het politiebureau beschikbaar te stellen voor de aankomst en het vertrek van de leerlingen. De leerlingen hebben dit jaar vooraf gaande aan het praktische examen op 7 april een theoretisch examen gedaan op school.

Voor vertrek worden de fietsen gecontroleerd.

De examen route leidt langs de volgende wegen vanaf de achterkant van het politiebureau: Begoniastraat- Scheeringlaan- Cambier van Nootenlaan- Heiligestraat- Hertog Reinanldlaan- Hertog Karellaan- Graaf Waltgerlaan- Brugstraat- Binnenmolenstraat- Achterweg- Eerste Achterstraat- St.Walburg- Kalverboos- Veemarkt- Prinses Beatrixlaan- Heiligestraat- Violierstraat.

Het organisatiecomité roept dan ook alle ouders van de groepen 7 en/of 8 van alle basisscholen in de gemeente Tiel op, om ook een bijdrage te leveren in het praktische verkeersonderwijs, door op te letten dat hun kind zich echt aan de verkeersregels houdt. Alle volwassenen kunnen zelf natuurlijk het goede voorbeeld geven. Misschien is het ook nog wel zo, dat de ouders van hun kind het een en ander kunnen leren; de kinderen hebben inmiddels al heel wat theorielessen achter de rug.

Thea PasThea Pas

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights