Koninklijke Onderscheiding voor de heer Wymenga Tiel

Door Jan Bouwhuis op donderdag 21 april 2016, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL  Tijdens zijn afscheidssymposium, als Lid van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Rivierenland, werd de heer Wymenga Koninklijk onderscheiden. Burgemeester Beenakker reikte deze onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, uit in de Agnietenhof.

De heer Wymenga ontvangt de onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten binnen de gezondheidszorg in Tiel, in regionaal verband en op nationaal niveau. Hij stopte in 1988 als medisch specialist en wijdde zijn verdere loopbaan aan het ziekenhuisbestuur van Ziekenhuis Rivierenland. Zowel binnen als buiten het ziekenhuis zette hij zich in voor preventie en zorg die toegankelijk, menselijk en betaalbaar is.
In 2012 was de heer Wymenga één van de oprichters van de stichting Gezondheidszorg Midden Nederland met als doel de kwaliteit van de zorg in ziekenhuis Rivierenland te bevorderen. Deze samenwerking leidde o.a. tot een dialysecentrum in Tiel en tot nucleair geneeskundig onderzoek binnen het ziekenhuis. Ook was hij de grondlegger van regionale samenwerking tussen zorgorganisaties en huisartsen (TRAZOR). 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights