Westluidense Poort stort en vlinderen keldervloer

Door Jan Bouwhuis op donderdag 11 februari 2016, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL Stort beton 1e deel onderste verdieping parkeergarage Westluidense Poort Tiel

Donderdag is VolkerWessels gestart met het storten van het beton van het eerste deel van de onderste verdieping van de toekomstige parkeergarage bij de Westluidense Poort WLP . Na het aanbrengen van het beton moet de oppervlakte direct afgewerkt worden zodat een mooi egale vloer ontstaat. De werkzaamheden gaan door tot in de nachtelijke uren.

Voor het afwerken van het aangebrachte beton wordt gebruik gemaakt van zogeheten vlindermachines. Met deze machines wordt de toplaag van het aangebrachte beton dicht geschuurd. ‘Vlinderen’ is nodig om een mooi egale vloer te krijgen en wordt gedaan tot de toplaag is uitgehard.

Planning

De vloeren van de parkeerlagen zijn van dusdanige afmetingen dat deze in meerdere fases gestort worden. Het beton van de onderste parkeerlaag wordt in vier fases aangebracht, namelijk op 11 februari, 18 februari, 25 februari en 3 maart.

Toekomstige culturele hart van Tiel en de regio

Door de vestiging van culturele instellingen in aanvulling op schouwburg en filmtheater Agnietenhof wordt de Westluidense Poort het culturele hart van Tiel en de regio. Een bruisend centrum voor muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en informatie. Het wordt de uitgelezen plek voor jong en oud in Tiel en de regio om zich te ontwikkelen, kennis uit te breiden, te studeren en werken. Naast het cultuurgebouw versterken ook een ondergrondse parkeergarage voor 580 auto’s en stadswoningen het gebied. De parkeergarage, ook voor fietsen, zorgt voor een optimale bereikbaarheid van het cultureel kwartier en biedt bezoekers van de binnenstad parkeergelegenheid direct naast het centrum. 

zie ook: http://detielenaar.nl/nieuws/video-start-bouw-parkeergarage-westluidense…

 

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights