Verbouwing ziekenhuis Tiel in tweede fase

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 26 februari 2016, geplaatst in Nieuws.

TIEL Hijsen over de poli’s van ziekenhuis Rivierenland heen.

In de binnentuin naast de afdeling P1, maar ook binnen die afdeling wordt de komende maanden gebouwd. Dat is onderdeel van het Masterplan Beddencapaciteit waar Ziekenhuis Rivierenland aan werkt. Vanaf vrijdagavond staat er een hijskraan naast de afdeling, die bouwmateriaal en machines over het gebouw tilt wanneer de poliklinieken eronder dicht zijn. Dat gebeurt dus veelal in het weekeinde. Wanneer er wordt gehesen, zijn de gangen en kamers die onder het traject van de kraan liggen, leeg. Bij hijswerk geldt beperkte toegang tot de gangen eronder.

De verpleegafdeling P1 (cardiologie) wordt in deze fase verbouwd tot de nieuwe afdeling cardiologie/ neurologie/stroke. R1 (de Eerste Hart Hulp) en de Spoedeisende Hulp krijgen aanpassingen en uitbreiding van ruimte die meer aansluit bij de eisen van deze tijd en zorgvraag. Om de extra ruimte te realiseren wordt in de binnentuin een unit aangebouwd. Volgens planning is de verbouw van deze afdelingen op 26 mei klaar, de echte bouw begint op 26 maart, nadat de fundering is gelegd in de binnentuin.

Op P1 wordt de familiekamer verplaatst, op die plaats worden er twee 2-persoonskamers bijgebouwd en wordt een ‘stroke’-kamer toegevoegd omdat afdeling Neurologie van B4 naar P1 gaat. Verder worden de ‘schone’ werkruimtes aangepast aan de recentste voorschriften rond medicatievoorbereiding. Op de binnenplaats komt er een aanbouw die hoofdzakelijk bestaat uit een nieuwe afdelingskeuken en kantoorfaciliteiten. De benedenverdieping is bestemd om in een latere fase ruimte te bieden aan de her in te richten Spoedeisende Hulp, de gipskamer, de wondpoli en de stomapoli.

Om de overlast tot een minimum te beperken worden er op een reeks van 10 zaterdagen bouwmaterialen over de vleugel P1 in de binnentuin gehesen. Dan zijn de poli’s dicht en zijn er minder bedden bezet.

Het Masterplan van Ziekenhuis Rivierenland houdt een herschikking van bedden in tot afdelingen die functioneel en qua specialisaties de beste zorg leveren. Daarmee speelt het ziekenhuisbestuur nu al in op de veranderende zorgvraag in de komende jaren: zorg in ziekenhuizen vergt meer en meer specialisme en vakkennis, waarvoor nu al een omvangrijk scholingsprogramma loopt.  

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights