Feestje bij start bouw parkeergarage Westluidense Poort

Door Jan Bouwhuis op maandag 25 januari 2016, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL De bouw van het complex Westluidense Poort, een parkeergarage en een cultuurgebouw, begint nu pas echt. Nadat begin december de betonvloer werd gestort is begin januari de bouwkuip leeggepompt. 

Maandagmiddag was de start van de bouw middels het stuk gooien van een fles champagne door gedeputeerde mevrouw Schouten, wethouder Laurens Verspuij en Volker Wessels. Na afloop was er een bijeenkomst in de Agnietenhof.

Begin december vorig jaar is de betonvloer gestort. De bouwkuip is nu leegegpompt, waardoor de volle omvang van het project te zien is. De aanleg van de vier lagen van de parkeergarage gebeurt in fases. De verwachting is dat de ruwbouw van de garage komende zomer klaar is. Daarna begint de bouw van het cultuurgebouw. In het najaar van 2017 kan zowel de parkeergarage als het cultuurgebouw in gebruik genomen worden. De start van de bouw is een mijlpaal die de gemeente en bouwer VolkerWessels vieren, samen met omwonenden en de toekomstige gebruikers van de parkeergarage en het cultuurgebouw.

De vestiging van culturele instellingen in aanvulling op schouwburg en filmtheater Agnietenhof moet de Westluidense Poort het culturele hart van Tiel en de regio maken. De ondergrondse parkeergarage biedt straks ruimte voor 580 auto’s en er komt ook een fietsenstalling. Erboven zijn woningen voorzien. WLP

zie ook:  http://detielenaar.nl/nieuws/video-start-bouw-parkeergarage-westluidense…

Trompettiste Anne-Wil Oppelaar van de Plantage opent de bijeenkomstTrompettiste Anne-Wil Oppelaar van de Plantage opent de bijeenkomstPlantage percussiegroep olv Hein OxenaarPlantage percussiegroep olv Hein OxenaarErwtensoepErwtensoepBijeenkomst in de AgnietenhofBijeenkomst in de AgnietenhofDe trouwste 'hekopzichter' wordt gehuldigdDe trouwste ‘hekopzichter’ wordt gehuldigd

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights