Website Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 4 december 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL De stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis lanceert vandaag haar website. Deze onafhankelijke stichting, in de volksmond ook wel het ‘gasthuis’ genoemd, subsidieert activiteiten voor ouderen in de gemeente Tiel. Organisaties (en in uitzonderlijke gevallen ook personen) kunnen op de website heel makkelijk subsidie aanvragen voor activiteiten die niet op een andere manier kunnen worden betaald.

Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis had nog geen website en vond het tijd worden om daar verandering in te brengen. Voorzitter Frits van Es: “Onze stichting heeft als doel om bij te dragen aan de levenslust en het welzijn van de ouderen in onze gemeente. Wij willen daarom nóg meer organisaties attenderen op subsidiemogelijkheden voor het financieren van activiteiten voor ouderen. Met onze website zijn wij nu ook digitaal toegankelijk en maken wij het heel eenvoudig om subsidie aan te vragen.”

Met één muisklik komt de bezoeker bij de aanvraagprocedure met aanvraagformulier, dat op de website meteen kan worden ingevuld en verzonden. Het zeskoppige bestuur beoordeelt de subsidie-aanvragen zorgvuldig en kijkt of deze passen binnen de doelstellingen en subsidiecriteria van de stichting. Ook deze vindt de bezoeker op de website.

Wie interesse heeft in de lokale historie, kan ook zijn hart ophalen: oude beelden, weetjes en een interessante beschrijving van de geschiedenis (die teruggaat tot 1367!) van het gasthuis sieren de website. Een presentatie van voorbeeldprojecten die mede mogelijk zijn gemaakt met een financiële bijdrage van de stichting maken de website compleet. 

De stichting is erg trots op de website en hoopt op veel bezoekers. “Hoe meer ouderen kunnen genieten van fijne activiteiten, hoe beter”, aldus Frits van Es. “Van boottochten, toneelvoorstellingen, biljartavonden tot cursussen, elk initiatief is welkom. Wij kijken ernaar uit om ook in 2016 een financieel steuntje in de rug te kunnen zijn voor partijen die dit willen organiseren.”

zie: http://stichting-obmv.nl/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights