Nieuwbouwproject De Boomgaard Tiel Oost

Door Jan Bouwhuis op donderdag 17 december 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL De fundering is gestort van het nieuwbouwplan De Boomgaard aan de Hoogendijkstraat.

Het betreft een Nieuwe invulling aan een verpauperde plek met oude en vervallen bedrijfsopstallen tussen woonbebouwing. Het gaat hier om een plan voor de bouw van 31 grondgebonden woningen in het betaalbare segment op een locatie in Tiel Oost,  gelegen aan de Hoogendijkstraat (achter de Grotebrugse Grintweg / Flipje’s Erf). De locatie heeft het karakter heeft van een binnenhof.

De oude en vervallen bedrijfshallen, van oa machinefabriek van Enthoven, zijn gesloopt en er heeft bodemsanering plaats gevonden waarbij ook de asbest is verwijderd.

De openbare ruimte krijgt een groen en verkeersluw karakter. De groene leefomgeving wordt extra versterkt door de aanleg van een wadi, die noodzakelijk onderdeel is van de wateropgave in Tiel– Oost. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en in samenwerking met de Gemeente Tiel.

zie ook:  http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/video-sloop-enthoven-hoogendijkstr…

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights