Lichtjesactie ziekenhuis Rivierenland van start

Door Jan Bouwhuis op maandag 7 december 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL  Lichtjesactie ziekenhuis Tiel van start

Onder het motto ‘verlicht het leven van onze kankerpatiënten’ is ziekenhuis Rivierenland in Tiel maandag gestart met de lichtjesactie. In de snavelvis, de winnende corsowagen van Buren dit jaar, hangen 17.000 lichtjes. Voor vijf euro kan een lichtje worden gekocht. De jaarlijkse actie is een initiatief van Stichting Vrienden van het ziekenhuis. Het geld komt ten goede aan patiënten. Ditmaal wordt gedacht aan hoofdkoelers, die haaruitval na chemo’s beperken en handkoelers die het pijnlijk afbreken van nagels voorkomen. Verder liet Fred Foeken, de drijvende kracht van de actie, weten dat een massagestoel op het wensenlijstje staat. Daarnaast wordt het geld besteed aan begeleidingstrajecten bij prostaatkanker en fleece omslagdoeken voor vrouwen met borstkanker.

Corsoclub Buren doneerde bij de start 500 euro. Daarnaast zijn er tal van andere initiatieven, die de lichtjesactie ten goede komen. De actie loopt tot en met 31 maart 2016. De eerste bijdrage is in de bus gestopt door Wouter de Baat, voorzitter Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland, Fred Foeken en Binso Wymenga, voorzitter bestuur ZRT.het Roparun Team 166 Ziekenhuis Rivierenlandhet Roparun Team 166 Ziekenhuis Rivierenland

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights