Koninklijke Onderscheiding Wim van Rooijen

Door Jan Bouwhuis op woensdag 2 september 2015, geplaatst in Nieuws, Foto. Tiel, 02 september 2015 Na de finish van de eerste etappe van de Holland Ladies Tour door Rivierenland reikte burgemeester Hans Beenakker een koninklijke onderscheiding uit aan wielerorganisator Wim van Rooijen. Van Rooijen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. En na afloop van de huldiging samen met zijn vrouw op de foto.Wim van Rooijen ontvangt de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de wielersport in Tiel. Hij was van 1980 tot 2000 bestuurslid en voorzitter van de Tielse wielervereniging JVR De Batauwers. Hij was in 1980 een van de initiatiefnemers en tot 1994 één van de organisatoren van de Profronde Tiel, die de tweede dinsdag na de Tour de France in Tiel werd verreden. In 2009 werd de Profronde nieuw leven ingeblazen en werd Wim van Rooijen voorzitter van de Stichting Wielerpromotie Rivierenland. In de tussenliggende jaren was hij actief betrokken bij de organisatie van regionale etappes van Olympia’s Tour, de Ronde van Nederland, de jaarlijkse Oranjeronde en de Vierstromenlandronde. Sinds vorig jaar is Tiel ook finish- en startplaats in de Holland Ladies Tour. Ook in deze organisatie heeft Wim van Rooijen een belangrijk aandeel gehad. Verder was Wim van Rooijen actief als burgerraadslid voor de fractie van D66 in de periode van 2009-2014. Bovendien zette hij zich in voor voetbalvereniging Theole in Tiel.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights