Hutten bouwen Bomenbuurt

Door Jan Bouwhuis op woensdag 19 augustus 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

Afgelopen week is weer een buurtinitiatief gestart in de Bomenbuurt in Tiel Oost. Voor de jeugd uit de Bomenbuurt zijn buurtbewoners begonnen met het organiseren van het bouwen van hutten met en voor de jeugd uit de buurt. Zo’n anderhalve week lang kan de jeugd met begeleiding en een hapje en een drankje rondom het gebouw Wandellust aan de Peppellaan zich uitleven. Het buurtcentrum Wandellust werkt er graag aan mee. De Bomenbuurt is in het afgelopen half jaar door diverse bewonersinitiatieven verlevendigd, de onderlinge contacten zijn bevorderd, ondanks dat de Bomenbuurt nog steeds bekend staat als een buurt met veel problemen en overlast. Het Project OK! van de beide woningcorporaties SC en Kleurrijk Wonen maken samen met Mozaïek welzijnsdiensten al vanaf 2009 buurtinitiatieven van buurtbewoners in Tielse wijken mogelijk. Dit alles om de leefbaarheid te vergroten. Jaarlijks gaat het om 10 tot 15 buurtinitiatieven die gerealiseerd worden, waarbij de bewoners hun initiatief helemaal zelf moeten uitvoeren. De buurtcoach van Mozaiek welzijnsdiensten van het OK!  project helpt hen daarbij. Ook is er een geldbedrag van maximaal twee en een half duizend euro per initiatief beschikbaar waarmee de initiatiefnemers hun idee kunnen doen realiseren. Een aantal voorbeelden van buurtinitiatieven die de afgelopen zes jaar zijn gerealiseerd zijn: Het aanbrengen van achterpadverlichting aanbrengen, de organisatie van ontmoetingsactiviteiten, het herinrichten van de speelplek, een AED-apparaat voor de buurt en het aanleggen van een hondenspeelplaats.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights