Foto-expositie en boek ‘Tiel in Coronatijd’

Een paar uur nadat alle corona maatregelen werden opgeheven werd vrijdagmiddag in Zinder de foto-expositie ‘Tiel in Coronatijd’ geopend en het fotoboek gepresenteerd met foto’s van Raphaël Drent en interviews van Tessa Ariaans. Na de toespraken van burgemeester Hans Beenakker en Raphaël Drent kregen alle betrokkenen / geïnterviewden een boek uitgereikt als opening handeling door de initatiefnemer burgemeester Hans Beenakker.

Er zijn twee tentoonstellingen, in Zinder en in het Regionaal Archief Rivierenland (RAR). De exposities zijn, samen met een fotoboek met 130 foto’s, een initiatief van gemeente Tiel. In Zinder Expo is een selectie van 22 foto’s van Raphaël Drent te zien, afkomstig uit het boek. Deze foto’s maakte hij in coronatijd vanaf 13 maart 2020 tot 19 februari 2022 en zij geven een bijzonder tijdsbeeld van het leven in Tiel in deze periode.

Het RAR staat in het teken van publieksinzendingen. U ziet foto’s en leest verhalen van (amateur)fotografen, inwoners, ondernemers, clubs en vele anderen.

De coronaperiode had een grote invloed op ons allemaal. De foto-exposities en het fotoboek geven een bijzonder tijdsbeeld hoe we deze jaren alleen en met elkaar in Tiel hebben beleefd. Dit kan voor herkenbaarheid, troost en verbinding zorgen.

Het boek is voor € 19,95 te koop bij Zinder en Boekhandel Arentsen in Tiel.

Fotoalbum

 

Zinder Expo: t/m 15 april 2023
Maandag 13.00 – 22.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 22.30 uur
Zaterdag 10.00 – 16.00 uur

RAR: t/m 14 april 2023
Dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur
Adres: J.S. de Jongplein 3 in Tiel

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights