Nieuws uit Tiel, editie 4 juli 2022

In deze bijdrage:

– Tiel Toont en Chapeau

– Betuwse Kersendagen

– Kunst Hanze Heden

– Stadsbijeenkomst

Tiel Toont en Chapeau

Tijdens Tiel Toont presenteerden kunst en cultuur instellingen uit Tiel en omgeving zich in de binnenstad. Het Creatief Platform organiseerde voor een tweede keer Tiel Chapeau, prachtige creaties van hoeden in een parade over de promenade. Verder werkten onder andere mee: Zinder Educatie en Elstars muziektheater. Een gezellige inspirerende en creatieve middag op de Tielse promenade. Winnaars van Tiel Chapeau waren vlnr: 3 Selina Busch, 1 Adriënne Wolters en 2 Willeke van Toorn.

Fotoalbum

Betuwse Kersendagen bij Streeckerij Wadenoijen

Betuwse Kersendagen georganiseerd op park Streeckerij de Betuwe. 2, 3 en 4 juli kon men nabij de afslag A15 Lingedijk Wadenoijen terecht. Kersen plukken, proeven, bezoek aan de boerenmarkt of mee zingen met zangkoren. Op de foto Fruitig Geflipt, het smartlappen- en levensliederen koor.

Pluk ‘m zelf in de kersenboomgaard was ook weer een succes. De lekkerste kersen zijn natuurlijk de kersen die jezelf plukt. In een aangegeven gedeelte van de boomgaard, kun je zelf kersen plukken. Je krijgt een mandje mee en als dit vol zit, kun je dit afrekenen bij de kassa. Omdat het zelf kersen plukken bijzonder is ook even een selfie maken.

Fotoalbum

Kunstproject van Hanze tot Heden in de Kerkstraat

Het kunstproject ‘van Hanze tot Heden’ met 12 deelnemers met een band met Tiel. In de Kerkstraat is een schutting met daarop 4 vierkante panelen geplaatst gemaakt door Guusje Kaayk, Cor Litjens en Sylvia Janssen van Doorn.

De 12 kunstenaars exposeren al enkele maanden in enkele etalages van leegstaande panden in de binnenstad en tonen beeldende kunst in relatie met objecten uit het erfgoed van Tiel.

Zie ook: https://regionaalarchiefrivierenland.nl/van-hanze-tot-heden

 

Stadsbijeenkomst in Zinder

Om de nieuwe raadsleden te inspireren over wat inwoners allemaal doen was er op zaterdagmiddag een stadsbijeenkomst in Zinder. Raadsleden en inwoners/organisaties konden, onder genot van een hapje, drankje en muziek, met elkaar in gesprek en zo kwamen zij te weten wat ze voor elkaar kunnen betekenen in de komende vier jaar.

Fotoalbum

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights