Politica en ‘baas’ van de Kromhouters, Corry van IJzendoorn overleden

2007 Het verwende hondje (6 jr) van Corry van IJzendoorn mag mee in de rollator.

Corry van IJzendoorn-Sonneveldt was jarenlang misschien wel het actiefste lid van Hockeyvereniging De Kromhouters. Dertig jaar lang was ze niet alleen een actief speelster. Zij vervulde diverse functies en rollen in het bestuur en vooral in de uitvoering van werkzaamheden voor de club. Zij werd in de jaren dat de Kromhouters hun eerste sportterrein hadden aan de Oude Medelsestraat wel de baas van de Kromhouters genoemd. Uiteraard was ze erelid.

Ben van Steenwijk was een jongen van dertien toen hij Corry op het toenmalige sportpark van De Kromhouters in Tiel-Oost leerde kennen. Hij schrijft:

Elke zaterdag werden de wedstrijden in goede banen geleid door Corry van IJzendoorn . Ze was er altijd, de velden werden opgetuigd, elke wedstrijd begon op tijd, er waren altijd scheidsrechters en in de pauze was er thee of aanmaaklimonade. Mevrouw van IJzendoorn zorgde dat het in orde kwam.Ik vond haar streng en niet erg aardig. Maar goed, ik was dertien. Ook op de hockeyclubfeestjes gebeurden geen gekke dingen. Daar zorgde mevrouw van IJzendoorn wel voor. Later kwam ik haar met haar rollator, meestal in de buurt van het gemeentehuis, nog wel eens tegen. Ik ontdekte toen dat het een heel aardige vrouw was.

maart 1984 Mevr. Corry van IJzendoorn (l) volgt mevrouw E. van Lidth de Jeude- van Wely op in de VVD fractie van de gemeenteraad Tiel.

Corry was ook prominent VVD-er. Van 1984 tot in 1990 was zij lid van de gemeenteraad en daarna nog verschillende raadstermijnen actief in commissies.

1984 Excursie gemeenteraad Tiel naar de RWS verkeerspost met burgemeester Pop en links vooraan van IJzendoorn.

De laatste jaren was ze niet meer actief in de politiek. Het volgen van de gemeentepolitiek werd toen een belangrijke hobby en tijdsbesteding. Vrijwel altijd volgde zij in de raadszaal de vergaderingen van de raad en commissies. Samen met Huub van Heiningen had ze haar vaste plaats achter een fronttafel direct naast de perstafel. Vandaar volgde zij kritisch de vergaderingen en stak haar commentaar in woord en gebaar niet onder stoelen of banken.

gemeenteraad periode 1982 – 1986. Links vooraan van Corry van IJzendoorn.

Vrijwel iedere avond zag je haar enkele malen het hoofd schudden. Evenals de veel linksere Huub was zij sociaal bewogen, eigenzinnig en heel direct in het uiten van haar mening. Beiden waren het zelden met elkaar oneens.

Tijdens de raadsvergadering van 17 februari 2021 herdacht burgemeester Beenakker deze markante vrouw en nam de raad een minuut stilte in acht.

Corrie van IJzendoorn is 85 jaar geworden.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights