Gemeente blij met particuliere betrokkenheid bij vernieuwing Bommelweg in Wadenoijen

Van Haaften Fruit

Van Haaften Fruit in Wadenoijen is een grote speler in het telen van hardfruit en het koelen, sorteren, verpakken, transporteren en de handel in dit soort fruit. Het bedrijf ontvangt dagelijks meerdere grote vrachtauto’s voor het fruittransport. Die vrachtauto’s hebben het moeilijk op het laatste stukje van hun reis naar en van Wadenoijen.

Bommelweg

De Bommelweg verkeert niet alleen in slechte staat, hij is ook erg smal. Wanneer twee personenwagens elkaar passeren is het al oppassen om je spiegels heel te houden. Laat staan wanneer twee vrachtauto’s datzelfde moeten doen. Van Haaften heeft daarom een groot belang bij een verbetering van de Bommelweg en wil hiervoor in de buidel tasten. Het bedrijf heeft voor eigen rekening een plan gemaakt voor die verbetering. Dat is bij de gemeente goed gevallen. Wethouder Groen is er blij mee en verwacht dat het plan wellicht met enkele onbeduidende wijzigingen zo uitgevoerd kan worden.

Herinrichten

Bommelweg richting Est

De verbetering van de Bommelweg gaat naar schatting 900.000 euro kosten. Als alles meezit zal de weg nog dit jaar klaar kunnen zijn. Van Haaften is naast de kosten van het ontwerp ook bereid om bij te dragen aan de kosten van de aanleg. Dat bedrag is nog niet vastgesteld, maar de wethouder liet zich wel ontvallen dat het geen verwaarloosbaar bedrag zal zijn. Een probleem is wel dat van de lange Bommelweg een klein stukje over het grondgebied van de gemeente West Betuwe loopt. Groen hoopt dat deze gemeente dat stukje gelijktijdig wil opknappen. Dat stukje is voor dit jaar nog niet opgenomen in het 15 miljoen kostende plan van de gemeente West Betuwe om de wegen in deze grote gemeente te verbeteren.

Wethouder Groen hoopt dat de verbetering van de Bommelweg zal zorgen voor minder vrachtauto’s in de nog smallere Bredestraat in Wadenoijen. Wanneer dit niet zo blijkt te zijn, bestaat de mogelijkheid om slechts gemotoriseerd verkeer uit een richting toe te laten. Over deze mogelijkheid denken de inwoners van Wadenoijen echter verschillend. Langzaam maar zeker groeit in het dorp het besef dat een echte oplossing van de verkeersproblemen in het dorp wel eens de aanleg van de derde ontsluitingsweg naar Passewaaij kan zijn. Dat is echter een project met een zeer lange adem en waarvan nog lang niet zeker is of de weg er ooit wel komt.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights