Nieuws uit Tiel en de regio, editie 12 februari 2021

Openbare verlichting bijna op orde

Misschien hebt u het al gemerkt. Bijna alle lantaarns in de gemeente branden weer. Dat was tot voor kort wel anders. Maandenlang was het heel gewoon dat 800 tot 1000 klachten over defecte lampen en andere verlichtingsproblemen wachten op behandeling. Nu staan er gemiddeld rond de 100 meldingen open en dan gaat het allemaal om klussen die Liander moet uitvoeren. Dat bedrijf heeft zijn eigen planning, waar de gemeente weinig invloed op heeft. Wethouder Groen: Met een grootscheepse actie zijn meer 60 lantaarnpalen die beschadigd of verrot waren vervangen. Vrijwel alle ´gewone´ lampen zijn vervangen door de energiezuinige ledlampen. De komende weken moet de verlichting op en nabij de kruising bij Van der Valk Hotel Tiel nog omgewisseld worden en moeten de tunnels in Tiel nog nagekeken wordt op een goed werkende verlichting. Als dat gebeurd is, is de verlichting weer helemaal in orde en bij de tijd.

 

Vanaf 1 maart parkeervergunningen digitaal

Aan het digitaal aanvragen van parkeervergunningen zaten wat meer haken en ogen dan verwacht. Daardoor is de invoering van het digitale 2Park systeem enkele maanden vertraagd. Maar 1 maart is het zover. Dan kunnen inwoners thuis een parkeervergunning of bezoekerskaart aanvragen of verlengen en meteen betalen. Voor mensen die minder vaardig zijn op een computer of er geen hebben is het een probleem. Bedrijven moeten nog een maand langer wachten. Zij kunnen dit vanaf 1 april 2021 doen.

Gaat vliegveld Leliestad toch voor veel lawaai zorgen?

Ondanks het geringe vliegverkeer was er de afgelopen weken enkele dagen veel vliegtuiglawaai boven Tiel. Misschien is het een voorproefje van wat komen gaat. Vliegveld Leliestad is al lang klaar maar is nog niet in bedrijf vanwege milieu en geluidsvraagstukken. Daarom wordt opnieuw gekeken naar vlieghoogte en vliegroutes. Mogelijk is dat onze regio daarbij opnieuw in beeld komt. De regio houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten.

Samenwerkingsovereenkomst voor woningbouw

Het plan van Van Dijkhuizen om vier woningen te bouwen op het terrein van het garagegebouw met tankstation op de hoek Lingeweg – Culemborgse Grintweg in Drumpt kan pas vanaf 1 januari 2025 uitgevoerd worden. Tot dan is het pand verhuurd. Het wordt gedeeltelijk gebruikt voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Om van Dijkhuizen de door hem gevraagde zekerheid te bieden dat hij dan echt kan beginnen met de sloop en bouw van de woningen sluit de gemeente een samenwerkingsovereenkomst.

Witte projecten bouwt woningen nabij Grotebrugse Grintweg

Witte projecten mag in beginsel 12 woningen bouwen op het terrein achter de vroegere bedrijfswoningen aan de Grotebrugse Grintweg no 72 en 74. Een deel van de woningen zal gericht zijn op de Twaalf Apostelen en het resterende deel op de Betuwestraat. De gemeente gaat het bestemmingsplan daarvoor aanpassen. De beide bedrijfswoningen blijven staan en blijven als woning in gebruik. Krol Reizen en Touringcarbedrijf heeft het pand in april 2005 verlaten en is verhuisd naar de Schaarsdijkweg.

Comments
Loading...