Glasvezel project bebouwde kom stad Tiel gestart

Over twee jaar hebben alle 17.000 huishoudens en bedrijven in de stad Tiel een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk. Maandag 7 september startte de aanleg symbolisch. Wethouder Frank Groen en regiodirecteur KPNNetwerkNL Jeroen van der Jagt onthulden een informatiebord aan de Reuchlinlaan in Passewaaij.

Snel internet

Wethouder Frank Groen: “Na het buitengebied, de bedrijventerreinen Medel en Kellen, en de buurten 6 en 7 van Passewaaij, krijgt nu de hele stad en bedrijventerrein Latenstein glasvezel. Een stabiele techniek waarmee je snel en goed internet hebt. Dat komt goed van pas. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. We kijken digitale televisie, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. En er komen ook steeds meer slimme apparaten die via het internet werken. De aanleg betekent dat KPNNetwerkNL in alle straten gaat graven. Maar daar krijgen we jarenlang snel internet voor terug.”

Planning

Het netwerk wordt wijk voor wijk, straat voor straat aangelegd. KPN NetwerkNL informeert bewoners over het glasvezelnetwerk voordat de werkzaamheden in hun wijk starten. Als het glasvezelnetwerk er ligt, kunnen huishoudens besluiten bij welke provider zij een abonnement nemen. Het netwerk wordt tot in de woning of pand aangelegd.

In het buitengebied is Digitale Stad via een regionaal Rivierenlandproject van start gegaan. zie: https://detielenaar.nl/nieuws/2020/08/supersnel-internet-in-bebouwd-tiel-en-het-regionale-buitengebied/

foto’s

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights