Bericht van de gemeente Tiel over het Coronavirus

Van de gemeente ontvingen wij zondag 15 maart een persbericht over het Coronavirus. We nemen dit bericht ongewijzigd in zijn geheel over. Ook een bericht van de bibliotheek Rivierenland vindt u in deze extra bijdrage.

Aanvullende maatregelen en consequenties voor Tiel

Vanaf zondag 15 maart 18.00 uur gelden landelijk nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen gelden ook voor Tiel. In lijn daarmee is besloten per direct Cultuurgebouw Zinder (inclusief bibliotheek) te sluiten.

De landelijke maatregelen zijn:

Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart t/m maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten.

Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.

Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur t/m maandag 6 april.

Sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.

Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.

Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april.

In lijn met deze maatregelen heeft de gemeente Tiel besloten om per direct:

Zinder te sluiten (inclusief bibliotheek)

Burgemeester Beenakker: “Het kabinet heeft vandaag aanvullende maatregelen genomen. Maatregelen die helaas noodzakelijk zijn in de aanpak van het coronavirus. Deze hebben een grote impact op ons als inwoners, ondernemers en verenigingen. Maar ik ken de kracht van onze samenleving: Zo ontstaan er al mooie initiatieven, houdt dat vast. We hebben elkaar hard nodig om door deze tijd heen te komen. Kijk naar elkaar om en spring bij waar nodig. Ik vertrouw erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en zich houdt aan de afgekondigde maatregelen. Alleen dan kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de verspreiding van het coronavirus beperkt blijft.”

Afspraken
Het stadhuis blijft open. Heeft u een afspraak en heeft u neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Blijf dan thuis en verzet uw afspraak. Dit kan via de afspraakbevestiging in uw mail of telefonisch via 0344-637111.

Bericht van de bibliotheek Rivierenland

 

Naar aanleiding van de overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus en in aansluiting op het dichtgaan van de scholen, horeca en sportclubs heeft de directie van Bibliotheek Rivierenland besloten om alle Bibliotheken in haar werkgebied met onmiddellijke ingang voor het publiek te sluiten. De sluiting geldt in ieder geval tot 6 april en voor alle vestigingen van Bibliotheek Rivierenland. Met dit besluit willen wij bijdragen aan het zoveel als mogelijk beperken van verdere verspreiding van het coronavirus.

Goed om te weten:

Van alle geleende boeken waarvan de leentermijn in de komende periode afloopt, hebben wij de leentermijn met vier weken verlengd.

Het is niet mogelijk om gereserveerde boeken op te halen.

Gereserveerde boeken kun je ophalen zodra de Bibliotheek weer open is.

Je kunt tijdelijk geen boeken reserveren.

De online bibliotheek blijft gewoon open. Zie ook het bericht onderaan.

Uiteraard zijn ook alle andere activiteiten van de bibliotheek geannuleerd.

Toevoeging redactie De Tielenaar:

Vrijwel alle bijeenkomsten voor meerdere personen zijn vooralsnog voor de eerstkomende weken door de organiserende organisaties afgelast. Twijfelt u, neem dan even contact op met de betreffende contactpersoon.

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights