Renovatie riool in centrum van Tiel

GMB Rioleringstechnieken B.V. is in opdracht van de gemeente bezig met het riool in de binnenstad. Eerder is het riool schoongespoten en geïnspecteerd. Door in het bestaande hoofdriool een kunststofkous aan te brengen en uit te harden met uv-licht, ontstaat een compleet nieuwe rioolleiding. Dit heet de ‘kousmethode’.  De werkzaamheden duren tot 11 april.

Kousmethode
Via de put brengt de aannemer een kunststofvoering aan in het riool. Deze voering wordt uitgehard met uv-licht. Deze nieuwe naadloze buis neemt vervolgens de volledige functie van de oude buis over. Dankzij deze methode hoeven de straten niet opengebroken te worden en blijft eventuele overlast tot een minimum beperkt. Er zijn dus geen graafwerkzaamheden. Om te controleren of de kunststofvoering succesvol is aangebracht, wordt het hoofdriool nogmaals gereinigd en opnieuw geïnspecteerd.

Niet parkeren bij putten
Het is voor de werkzaamheden nodig om bij de inspectieputten te komen. Dat zijn de grote vierkante putten met ronde deksels (60 cm). In een straal van tien meter bij zo’n put mogen geen auto’s geparkeerd staan. De aannemer moet deze putten kunnen openen. Dit kan enige verkeershinder veroorzaken.

Welke straten

Het gaat om de volgende straten: Zoutkeetstraat, Weerstraat, Waterstraat, Kerkstraat, Eerste Achterstraat, Sint Agnietenstraat, Ambtmanstraat, St. Walburgstraat, Hoogeinde, Hof van Arkel, Oliemolenstraat, Binnenmolenstraat, Chasséstraat en Hoogeindsestraat. Alle bewoners/ondernemers van deze straten hebben een brief ontvangen. 

Vervolg

Dit is pas het begin van de totale riool renovatie in de binnenstad. Over enige tijd zal het hoofdriool in het kernwinkelgebied vervangen moeten worden. De oude aansluitleidingen van de woningen en winkels worden vervangen.  De Vleesstraat en Gasthuisstraat krijgen een iets andere indeling. De binnenstad wordt klimaatbui bestendig gemaakt. Dat geeft veel overlast.

Zoals het er nu uitziet zal de gemeente begin volgend jaar hiermee starten in een rustige periode.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights