Opdracht voor het ontwerpen en bouwen van het nieuwe zwembad in Tiel

Het huidige zwembad Groenendaal wat tzt geheel gesloopt gaat worden.

Wind Design & Build ontwerpt en bouwt nieuw zwembad Tiel

Het college heeft de opdracht voor het ontwerpen en bouw van het nieuwe zwembad gegund aan Wind Design & Build uit Drachten. Het is de bedoeling dat het nieuwe zwembad eind 2020 de deuren opent. Tot die tijd blijft het huidige zwembad in gebruik.

Het nieuwe zwembad komt te staan op het parkeerterrein naast het huidige zwembad. Het zwembad krijgt een wedstrijdbad met zes banen, een peuterbad en een bad met beweegbare bodem voor doelgroepen. Het doelgroepenbad krijgt een speciale hellingbaan voor mindervaliden met bij het bad ook een rolstoelwisselplek. Ook komt er in het nieuwe zwembad een glijbaan, duikplank en bubbelbad. Een horecaruimte en een aparte ruimte voor verenigingen is straks ook aanwezig in het zwembad. De plek van het huidige zwembad wordt parkeerterrein en krijgt een natuurvriendelijke inrichting.

Gasloos en duurzaam

Het nieuwe zwembad heeft geen gasaansluiting. De installaties maken alleen gebruik van elektriciteit. Overal in het gebouw wordt LED verlichting toegepast en er komen zonnepanelen.

Informatiebijeenkomsten

Wind start met het maken van het definitieve ontwerp. Samen met de gemeente organiseert Wind informatiebijeenkomsten en ateliers voor onder andere gebruikers van het zwembad, omwonenden en andere belangstellenden. Deze gaan over het ontwerp en de bouw. De bedoeling is om dat nog dit jaar te doen.

Planning

Het definitieve ontwerp is naar verwachting klaar in het eerste kwartaal van 2019. Om de bouw mogelijk te maken is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. In het tweede kwartaal van 2019 neemt de raad hier een besluit over. Hierna start de bouw. Eind 2020 opent het nieuwe zwembad. Sloop van het oude zwembad en de inrichting van de openbare ruimte gebeurt in 2021.

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights