Veel belangstelling voor kijkje in bedrijfskeuken Niacet

Open dagen kunnen steevast rekenen op veel belangstelling. Ook bij Niacet, het chemiebedrijf aan de Papesteeg was dat zaterdag 6 oktober het geval. Naar schatting kwamen meer dan 1000 bezoekers een kijkje nemen. Zij werden niet teleurgesteld. De ruim 100 medewerkers van het bedrijf hadden veel werk gemaakt van de open dag. Er was veel te zien en voor kinderen waren er tal van activiteiten. Op het grote terras was het door het heerlijke weer aangenaam toeven en werd een ruime keuze aan drankjes en hapjes aangeboden. Bij vertrek waren er voor iedereen nog enkele presentjes. .

Niacet is een grote speler op het gebied van de productie van organische zouten. Die vinden hun weg over de hele wereld en worden gebruikt bij de productie van voedings- en geneesmiddelen.

Het bedrijf heeft naast Tiel ook een productielocatie in Niagara Falls (USA).

Bezoekers kregen een mooi inkijkje in de organisatie van het bedrijf. Iedere onderdeel waaronder ook de staf- en hulpdiensten vertelden op informatiepanelen wat men doet en illustreerden met tal van kengetallen. Die waren niet mis. Heel bijzonder om te zien wat honderd medewerkers samen allemaal kunnen presteren.

Niacet is een maatschappelijke onderneming. Dat blijkt uit een goed personeelsbeleid met veel aandacht voor arbeidsomstandigheden en opleiding maar ook de betrokkenheid bij de omgeving.

Het bedrijf sponsort enkele sportverenigingen en de Agnietenhof en ondersteunt belangrijke Tielse evenementen zoals Appelpop en het Fruitcorso. Daarnaast zoekt Niacet verbinding met een aantal maatschappelijk betrokken organisaties. Dat gebeurt niet alleen door middel van donaties maar ook door vrijwilligerswerk van medewerkers van Niacet.

In de grote speciaal voor de opendag gebouwde tent toonden onder meer de Stichting corsowagen Passewaaij en de werkgroep Tiel Tip Top door hun aanwezigheid met demonstratiemateriaal hun dankbaarheid voor de steun van Niacet. Voorzitter Wim van Oort van corsoclub Passewaaij ontmoette daar ’s ochtends een van de grote bazen van Niacet uit Amerika. Die beklemtoonde dat het concern maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan. Bart van den Berg van Tiel Tip Top roemde de vrijgevigheid en steun, die hij met zijn organisatie van Niacet en zijn medewerkers ontvangt om Tiel schoon te houden.

De open dag was niet alleen bedoeld om buurtbewoners, familie van medewerkers en andere belangstellenden een inkijk te geven in de vele aspecten van het bedrijf. Niacet hoopte ook belangstellenden te interesseren voor de vacatures die het bedrijf heeft. Er blijkt dringend behoefte aan storingmonteurs, procesoperators en een proces-engineer. Personeelstekort is tegenwoordig een van de grootste problemen van veel bedrijven.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights