Rioleren op de vierkante meter op Rauwenhof

De bewoners van Rauwenhof in Tiel komen er nu pas goed achter dat in hun wijk nieuwe riolering gelegd wordt. De mannen zijn genaderd tot in het winkelcentrum. Het is er werken op de vierkante meter. Deze riolering van de gemeente, aangelegd in de jaren zeventig-tachtig, wordt vervangen. De aansluitleidingen van het riool naar de woningen worden vervangen tot de eigendomsgrens. Wie doorgaans niet gehaast is om zijn boodschappen te doen en even blijft staan om te kijken naar het project, zal zeker bewondering krijgen voor de mannen die de klus moeten klaren. Met vrachtwagens en een graafmachine is het heel voorzichtig manoeuvreren op het mini/winkelpleintje. Ondanks de ruimtenood, werden de waren van de winkels toch buiten uitgestald. Zelfs de visboer uit Spakenburg, altijd ´s woensdags present, mocht er ook nu een paar vierkante meter uitzoeken.

Enkele straten zijn al klaar. Het zijn de Herman Heijermanstraat, Mina Krusemanstraat, Joke Smitstraat, Rivierenlandlaan en de Suze Groenewegstraat. Ook voor de supermarkt, kiosk, bloemist en bakker aan de Rauwenhoflaan wordt het riool vervangen.
Buiten Rauwenhof wordt een deel van de riolering in de Simon van Haarlemstraat vervangen. De rijbanen en delen van stoepen worden opnieuw bestraat. De huidige stenen en tegels worden daarbij opnieuw gebruikt.

De werkzaamheden in het winkelcentrum vergen nog ongeveer 1 1/2 week.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights