Laurens Verspuij nieuwe voorzitter Fruitcorso

Laurens Verspui tijdens fruitcorso 2018

Rian Verwoert neemt na 8 jaar afscheid

Laurens Verspuij nieuwe voorzitter Fruitcorso

Laurens Verspuij wordt de nieuwe voorzitter van Stichting 4-Stromenland. De Tielenaar neemt het stokje over van Rian Verwoert, die acht jaar leiding heeft gegeven aan het Fruitcorso. Verspuij, die dit voorjaar afzwaaide als wethouder van de gemeente Tiel kent de corsowereld op zijn duimpje. Zo heeft hij meer dan twintig jaar meegebouwd aan wagens bij corsoclub Tiel. Ook heeft hij wagens –samen met anderen- ontworpen voor Tiel. Zijn motivatie om voorzitter te worden is duidelijk: ,,Ik vind dat het corso een lange toekomst verdient en ik wil daar graag mijn ervaring voor inzetten. Het corso zit in mijn bloed. Het is een logische wisseling van de wacht, Rian heeft het concept gebouwd zoals het er nu staat. Wat mij betreft gaan we dit verder uitbouwen.’’

Ook de scheidende voorzitter spreekt van een ‘logische en soepele wisseling van de wacht’: ,,Ik heb het nu acht jaar gedaan, er is in die tijd heel veel gebeurd. We hebben veel veranderd om de toekomst van het corso veilig te stellen. Ik merk dat mijn passie, Zorglandgoed Bloemfonteijn, heel veel tijd kost en op een gegeven moment moet je keuzes maken. En als er zich zo’n goede kandidaat aandient, dan wordt de beslissing een stuk gemakkelijker. Ik heb het al die tijd met heel veel plezier en liefde voor het corso en zeker ook voor alle betrokken clubs en vrijwilligers gedaan. Het was een eer en een genoegen om dit te mogen doen en met alle corsovrienden samen te werken aan dit prachtige unieke evenement.’’

Verwoert heeft het Tielse evenement door zware tijden geloodst. Met name het ontbreken van entreegelden zorgde elk jaar weer voor onzekerheid. Onder zijn leiding is er dit jaar weer entree geheven en is er voor het eerst een Corso by Night gehouden. ,,Natuurlijk zijn we er nog lang niet, maar ik ben blij dat de basis is gelegd.’’

Rian Verwoert tijdens de prijsuitreiking 2018

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights