Opening corsoweek met mozaïek winnaar KTSM

Opening corsoweek op het Kalverbos voorafgegaan door lampionnenoptocht en prijsuitreiking. Winnaar dit jaar is K.T.S.M, 2e het Corsokwartet en 3e RSG Lingecollege.

KTSM wint eerste prijs mozaïeken

KTSM heeft de eerste prijs gewonnen bij de mozaïeken. De ontwerpers Adrie Kerpentier en Anja van Erven kregen de mozaïeklegger uitgereikt door burgemeester Hans Beenakker. Hun winnende ontwerp Oehoeboeroe werd door de jury geprezen als ‘het meest subliem en ragfijn uitgevoerd’.

Het Corsokwartet legde beslag op de tweede plaats met GEK & CO. De derde plaats ging naar RSG Lingecollege met 2Strijd, een ontwerp van Vera, Kelly en Moniek. In totaal liggen er 22 mozaïeken aan de gracht met tal van onderwerpen zoals sprookjes, gezondheid, dieren, bloemen en actuele zaken. De juryleden waren Ad Donker, Dolf van Dulmen, Guusje Kaayk, Jan Bouwhuis, Lineke Slagter en Tom de Bruin.

De prijsuitreiking vormde het slotstuk van de officiële opening van het Fruitcorso. Deze opening met het traditionele ontsteken van de lampjes aan de gracht werd verricht door burgemeester Hans Beenakker van de gemeente Tiel en Rian Verwoert, voorzitter Stichting 4-Stromenland. Beenakker, tevens voorzitter van FruitDelta Rivierenland, benadrukte in zijn toespraak de band tussen de regio en het corso. Het leidde dit jaar tot een naamsverandering: Fruitcorso, oogstfeest van FruitDelta Rivierenland. Verder vroeg hij aandacht voor de Actie Vriendje voor een Tientje. Belangstellenden krijgen dan bovendien een entreekaart voor een dag (5 euro) en een leuke corsotas. Verwoert blikte vooruit op het corsoweekend van 15, 16 en 17 september, waarbij hij vooral wees op het Avondcorso, dat voor de eerste keer wordt gehouden. Ook prees hij de inzet van alle vrijwilligers. Voorafgaande aan de ceremonie in het Kalverbos liepen bijna 200 kinderen mee in een lampionnenoptocht, die begeleid werd door de Betuwse Blaas Kapel.

Corsocub Buren kreeg de Toef uitgereikt, die de club mag behouden na drie overwinningen op rij. Voorafgaand aan het middagcorso zal op het Taluud bij de tribunes een nieuwe Lof van de Jury onthuld worden.

Het jury rapport geheel onderaan na de foto’s.

Alle mozaïeken zie: https://detielenaar.nl/algemeen/2018/09/alle-mozaieken-langs-stadsgracht-na-de-opening-corsoweek/

Zie item leggen mozaieken:   https://detielenaar.nl/nieuws/2018/09/weer-heel-erg-mooi-spul-daar-aan-die-gracht-fruitcorso-mozaieken/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights