13 juli 2015. Opruimen asbestverontreiniging Schaarsdijkweg

Door Jan Bouwhuis op maandag 13 juli 2015, geplaatst in Nieuws, Foto. Tiel, 13 juli 2015Opruimen asbestverontreiniging Schaarsdijkweg.De gemeente heeft opdracht te verstrekt voor het verwijderen van asbest op het maaiveld bij de toekomstige wielerbaan aan de Schaarsdijkweg.  Bij bodemonderzoek is verweerd asbest aangetroffen. Het betreft een maïsveld en het asbest is nog goed zichtbaar. Het verwijderen kan dus eenvoudig gebeuren. Later in het groeiseizoen zal het verwijderen niet meer mogelijk zijn zonder eerst het maïs te oogsten. Hierdoor stijgen de kosten. Omdat het perceel in gebruik is als bouwland en ingezaaid met maïs, is het terrein niet openbaar toegankelijk. Het risico voor de volksgezondheid is gering. Omdat er buiten de firma Krol geen direct omwonenden zijn, komt er geen bewonersbrief. De kosten bedragen ca. 24.000 euro ex btw inclusief de kosten voor de inventarisatie. Foto: Jan Bouwhuis.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights